ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Βρούτση- Παππά στη Βουλή για τα εργασιακά: «Είμαστε υπέρ των κλαδικών συμβάσεων» - «Νομοθετείτε σαν λαθρεπιβάτες»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2019, 17:44
Κόντρα Βρούτση- Παππά στη Βουλή για τα εργασιακά: «Είμαστε υπέρ των κλαδικών συμβάσεων» - «Νομοθετείτε σαν λαθρεπιβάτες»
Facebook Twitter Whatsapp

Ολομέτωπη σύγκρουση στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Σε ολομέτωπη σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά οδηγήθηκε η ακρόαση των φορέων για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Συγκριμένα, υποστηρίζοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν το υπουργείο του ο κ. Βρούτσης, δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ των κλαδικών συμβάσεων (έναντι των επιχειρηματικών), ξεκαθαρίζοντας πως έχει διαφορετική προσέγγιση από τον ΣΕΒ. Όπως είπε, υπάρχουν περιορισμοί μόνο στις περιπτώσεις που μια επιχείρηση βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος της καταστροφής. «Είμαστε υπέρ του να παραμείνει η επιχείρηση ζωντανή και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», σημείωσε και πρόσθεσε με νόημα: « η συρροή, η ευνοϊκή ρύθμιση και η επεκτασιμότητα συνεχίζουν αν υπάρχουν. Τίποτα δεν καταργείται».

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό διαρρήκτη» και λαθρεπιβάτη τον υπουργό επειδή όπως είπε, τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά τις περνά είτε μέσω τροπολογιών είτε μέσω άρθρων σε άσχετα νομοσχέδια. «Όταν διευκολύνετε επιχειρήσεις να απολύσουν σε συνθήκες κρίσης, θα το κάνουν δεν το καταλαβαίνετε; Αντιστρέφετε την πραγματικότητα, είχατε κάποτε τη δικαιολογία των θεσμών. Λέτε σοβαρά ότι είστε υπέρ των κλαδικών και εισάγεται γενική πρόνοια εξαίρεσης από αυτές που μπορεί κάθε επιχείρηση ουσιαστικά να εξαιρείται;», αναρωτήθηκε.