ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η επιτροπή Ανταγωνισμού αποφασίζει για την εξαγορά της Forthnet - Εμπλοκή της ΕΡΤ προτείνει ο Παππάς

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 17 Οκτωβρίου 2019, 11:41
Facebook Twitter Whatsapp

Κόντρα στη Βουλή 

Την εκπεφρασμένη θέση της κυβέρνησης πως η επιτροπή Ανταγωνισμού είναι η καθ’ ύλην αρμόδια προκειμένου να αποφανθεί για την εξαγορά της Forthnet από την Alter Ego, συμφερόντων Β. Μαρινάκη, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον συνάδελφό του πως έχει μανία σε βαθμό παρεξηγήσεως με το συγκεκριμένο ζήτημα, σημειώνοντας πως η διαδικασία εξαγοράς της εταιρείας ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016. «Βάλατε εσείς κανέναν όρο να μη την πάρει ο Μαρινάκης ή κάποιος που έχει σχέση με ποδόσφαιρο;», αναρωτήθηκε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καμία εμπλοκή με τη διαδικασία αυτή ως κυβέρνηση. Την κάνουν οι πιστώτριες τράπεζες, αν κάποιος καταθέσει καλύτερη προσφορά, να το κάνει. Εγώ, ως υπουργός, θα είμαι πολύ ευτυχής αν υπάρξει καλύτερη πρόταση».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε αστεία την πρόταση του συναδέλφου του για την εξαγορά της Forthnet από την ΕΡΤ, λέγοντας πως η κυβέρνηση ψηφίστηκε για να κάνει μαζικές ιδιωτικοποιήσεις. «Μας ακούσατε να λέμε για κρατικοποιήσεις; Γιατί δεν αγοράζατε εσείς την Forthnet; Όχι μόνο δεν κάνατε αυτό αλλά βάλατε 10% φόρο επιπλέον στην συνδρομητική τηλεόραση και αντί να χρησιμοποιήσετε τα λεφτά του αποθεματικού για να αγοράσετε τη Forthnet, πήγατε και βάζατε τη μία ομάδα να παίρνει 5 εκατ. ευρώ και την άλλη 1 εκατ. ευρώ. Τα 68 εκατ. ευρώ που πήγατε να δώσετε το κάνατε με τα λεφτά των φορολογουμένων. Πήγατε να κάνετε παιχνίδι προσωπικό με τα λεφτά των φορολογουμένων. Κανονικά για το θέμα αυτό δεν έπρεπε να έρχεσαι καν στη Βουλή όταν γίνεται συζήτηση. Τόσο λερωμένη έχει τη φωλιά σου», είπε.

«Η Βουλή έχει καταλάβει ότι είναι περισσότερες πιθανότητες να συνεννοηθεί η ορθοδοξία με καθολικισμό παρά να μιλήσει σοβαρά ο υπουργός», απάντησε αρχικά ο κ. Παππάς και εξήγησε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε αποκλειστικό δικαίωμα διαπραγμάτευσης με άλλο επιχειρηματία. «Μου λέτε δεν έπρεπε να εξαγοράσει η ΕΡΤ την Forthnet και μετά γιατί δεν το κάναμε εμείς. Είχαμε αγοράσει τα δικαιώματα 8 ομάδων και θα συνεχίζαμε. Μπορούσε η ΕΡΤ να αντικαταστήσει τον ιδιωτικοποιήμενο ΟΠΑΠ», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε πως υπάρχει ζήτημα με το κούρεμα των χρεών της εταιρeίας από τη στιγμή που ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει γίνει με χρήματα των φορολογουμένων. « Η απάντησή σας μάλλον ως απολογία κατηγορούμενου ακούστηκε», συνέχισε στον ίδιο τόνο και εξήγησε: «Yπάρχει ζήτημα υπερσυγκέντρωσης στο χώρο των media αλλά και μείζον πρόβλημα στο χώρο ποδοσφαίρου. Η πολιτική ηγεσία δεν δικαιούται να μην κάνει τίποτα. Ο Ολυμπιακός θα ελέγχει τα ταμεία των άλλων ΠΑΕ».

«Εμένα αν και ονειρευόσασταν πολλοί να με δείτε κατηγορούμενο δεν το καταφέρατε! Απολογία από μένα δεν θα δείτε, απολογία θα δείτε στην προκαταρκτική», απάντησε ο υπουργός.