ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουλάχιστον 20.000 μετακινήσεις προσφύγων στην ενδοχώρα μέχρι τα τέλη Νοέμβρη – Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 17 Οκτωβρίου 2019, 19:02
Τουλάχιστον 20.000 μετακινήσεις προσφύγων στην ενδοχώρα μέχρι τα τέλη Νοέμβρη – Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης
Facebook Twitter Whatsapp

Ενημέρωσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος το προσεχές διάστημα ανέπτυξε σε βουλευτές της ΝΔ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στην ενημέρωση προς τέλη της επιτροπής δημόσιας διοίκησης της Βουλής ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως μέχρι τα τέλη Νοέμβρη θα έχουν μετακινηθεί από τα νησιά στην ενδοχώρα περί τους 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι 10.000 θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία (από 1/1/2020 το πρόγραμμα θα επεκταθεί) και οι υπόλοιποι 10.000 σε ειδικά διαμορφωμένες δομές (Βιομηχανικές ζώνες με υποδομές όπως αποχέτευση). Ωστόσο διευκρίνισε πως οι μεταφορές θα αφορούν μόνο οικογένειες (γεγονός που ικανοποίησε τους βουλευτές) και σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν κινδυνεύει η χώρα από ένα ενδεχόμενο μεταναστευτικού τσουνάμι από τις εξελίξεις στο Τουρκοσυριακό μέτωπο είπε ότι δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον  αλλά ούτε και να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Από την πλευρά τους πάντως οι βουλευτές ζήτησαν να ενημερώνονται έγκαιρα για τις αποφάσεις εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στις περιφέρειες τους για να μπορούν και αυτοί να το διαχειριστούν καλύτερα και να ενημερώνουν τους δημοτικούς φορείς. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr