ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση Μανιαδάκη για Novartis: Μου έλεγαν ότι αν δεν ενοχοποιήσω Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα, Βενιζέλο, Λοβέρδο δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου

Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 18 Οκτωβρίου 2019, 14:45
Κατάθεση Μανιαδάκη για Novartis: Μου έλεγαν ότι αν δεν ενοχοποιήσω Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα, Βενιζέλο, Λοβέρδο δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου
Facebook Twitter Whatsapp

Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας

«Χείμαρρος» ήταν στην πολύωρη κατάθεσή του ο Νίκος Μανιαδάκης αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην κατάθεσή του μίλησε για χειραγώγηση της εισαγγελικής έρευνας από την τότε ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και επανέλαβε ότι του ασκήθηκαν πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Μανιαδάκης ισχυρίστηκε ότι τον εκβίαζαν να δώσει ψεύτικα στοιχεία εναντίον Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα, Βενιζέλου και Λοβέρδου. Όπως είπε ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε ότι δεν είχε κάτι να πει εναντίον των συγκεκριμένων ανθρώπων και τότε του έλεγαν: «Μην τους φοβάσαι, αυτοί δεν θα ξαναβγούν βουλευτές. Αν δεν τους ενοχοποιήσεις, δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου».

Η κατάθεσή του, του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τους δικαστικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεσης της Novartis.

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Μανιαδάκης αναφέρθηκε σε όλη τη διαδρομή της υπόθεσης της Novartis από το έτος 2012 έως και σήμερα. Συγκεκριμένα, μακροσκελή αναφορά έκανε ειδικά τις πολύπλευρες σχέσεις που είχε η Εισαγγελία Διαφθοράς με την τότε ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Μανιαδάκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι εισαγγελείς της Διαφθοράς δεχόντουσαν αυστηρό έλεγχο και χειραγώγηση από την τότε ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκριμένα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ τόνισε ότι η εισαγγελική έρευνα ήταν χειραγωγούμενη.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη την διάρκεια της κατάθεσης του δεν έκανε καμία αναφορά σε ονόματα της τότε ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ή άλλων πολιτικών προσώπων από τα οποία να δέχθηκε πιέσεις ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Αντίθετα, κατέθεσε ο κ. Μανιαδάκης ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis από την πλευρά των εισαγγελικών λειτουργών.

Μίλησε για ψυχολογικό εκβιασμό από τους αρμόδιους εισαγγελείς οι οποίοι τον απειλούσαν ότι θα βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου αν δεν μιλήσει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr