ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι για την ηγεσία της Δικαιοσύνης που πέρασαν από τη Βουλή

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 18 Οκτωβρίου 2019, 14:26
Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι για την ηγεσία της Δικαιοσύνης που πέρασαν από τη Βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

Εβδομάδα κρίσεων για νευραλγικές θέσεις

Εβδομάδα κρίσεων και επιλογών των επικρατέστερων για την ανάληψη καθηκόντων για νευραλγικές θέσεις στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, ήταν αυτή που πέρασε για τη Βουλή. Και αυτό γιατί στη Διάσκεψη των προέδρων παρέλασαν τις προηγούμενες μέρες, πάνω από 20 δικαστικοί, αναζητώντας εκείνη την διακομματική πλειοψηφία που θα μπορούσε να τους δώσεις «πόντους» στην επιλογή τους από το υπουργικό Συμβούλιο για τις κενές θέσεις του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και 5 αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικότερα, για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου από την Διάσκεψη πέρασαν συνολικά 6 υποψήφιοι από τους οποίους πλειοψηφία 4/5 κατάφερε να συγκεντρώσει ο Ιωάννης Σαρμάς και ακολούθησαν οι Σωτηρία Ντούνη και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, στην Διάσκεψη ακροάστηκαν συνολικά 14 δικαστικοί εκ των οποίων την πλειοψηφία των 4/5 κατάφερε να λάβει μόνο η Αλτάνα Κοκκοβού και ακολούθησαν οι Αβροκόμης Θούα, Ασπασία Μαγιάκου, Γιώργος Κοντος,  Γιάννης Μαγγίνας,  Γιώργος Χοιμες, Διονυσία Μπιτζούνη και  Γιώργος Παπαηλιαδης.

Πλέον το μόνο που μένει είναι στην επόμενη συνεδρίασή του το υπουργικό συμβούλιο να λάβει και τις τελικές αποφάσεις για τις επικείμενες τοποθετήσεις.