ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης στο «Ραντάρ» για τις αντιδράσεις από τη δήλωσή του για τη Novartis: Γελοία υποκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2019, 09:00
Γεωργιάδης στο «Ραντάρ» για τις αντιδράσεις από τη δήλωσή του για τη Novartis: Γελοία υποκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Είπα λοιπόν, όλο το μηχανισμό που κάναμε, γιατί η κατηγορία ότι βάλαμε φάρμακα από τη Novartis έναντι χρημάτων είναι μια ανοησία», σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέση για το σάλο που έχει προκληθεί με δήλωσή του στο ντοκιμαντέρ ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση Novartis πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο «Ραντάρ» με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Η Ελβετίδα δημοσιογράφος που κάνει μία ερώτηση γιατί εξακολουθούμε και εξακολουθούσαμε να βάζουμε φάρμακα από τη Novartis στη λίστα ενώ υπήρχαν καταγγελίες εναντίον της για διαφθορά. Παρόλο που στην πραγματικότητα επί των ημερών μας δεν υπήρχαν καταγγελίες για τη Novartis εξήγησα ότι τα φάρμακα της Novartis μπήκαν στη λίστα. Επί Ξανθού και Πολάκη ήταν γνωστές οι καταγγελίες (για τη Novartis). Και είπα λοιπόν, όλο το μηχανισμό που κάναμε, γιατί η κατηγορία ότι βάλαμε φάρμακα από τη Novartis έναντι χρημάτων είναι μια ανοησία καθώς λόγω του clawback δεν μπορούσε η Novartis να πάρει παραπάνω λεφτά από εμάς και στο τέλος έκλεισα με μία γενική διατύπωση που έλεγε το εξής: ‘Άλλωστε μπορεί εταιρείες όπως η Novartis και δεν ξέρω εγώ ποια άλλη να λαδώνει πολιτικούς και δεν ξέρω ποιον άλλον αλλά από την άλλη σώζει και ζωές’. Δηλαδή τα φάρμακά τους είναι χρήσιμα. Ποιο είναι το παράλογο και το φοβερό για να προκαλέσει σάλο;».

Ο κ. Γεωργιάδης έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση άλλου φαρμάκου της ίδιας εταιρείας που μπήκε στη λίστα το 2018 επί κ. Ξανθού λέγοντας πως αυτό έγινε επειδή ήταν καλό και χρήσιμο.

«Αλλιώς παίζεται το παιχνίδι στην πολιτική με αντιπάλους γελοία υποκείμενα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αφού χάσανε τις εκλογές, αφού πολιτεύονταν τέσσερα χρόνια με αυτές τις ανοησίες χάσανε παταγωδώς όλες τις εκλογές και αντί αυτό να τους κάνει να  βάλουν λίγο μυαλό συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο στην ίδια γραμμή. Δεν πειράζει. Θα χάσουν και τις επόμενες πρόσθεσε.