ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγέρη στο «Ραντάρ» για προανακριτική: «Η εξαίρεση Πολάκη - Τζανακόπουλου θα ήταν πολιτικό πραξικόπημα»

Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 23 Οκτωβρίου 2019, 09:31
Αυγέρη στο «Ραντάρ» για προανακριτική: «Η εξαίρεση Πολάκη - Τζανακόπουλου θα ήταν πολιτικό πραξικόπημα»
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν μπορεί μια πολιτική πλειοψηφία να ορίζει ποια θα είναι τα μέλη της επιτροπής»

Την ένταση που προκλήθηκε στη συνεδρίαση της προανακριτικής την Τρίτη για την υπόθεση Novartis σχολίασε ο Δώρα Αυγέρη, μέλος της επιτροπής από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διαδικασία είναι ότι δεν μπορεί μια πολιτική πλειοψηφία να ορίζει ποια θα είναι τα μέλη της επιτροπής από την πλευρά ενός κόμματος της μειοψηφίας. Αν αυτό γινόταν πρακτικά νομίζω και νομικά και πολιτικά η ΝΔ είχε από την πρώτη στιγμή τους πολιτικούς συσχετισμούς για να βγάζει όποιον θέλει από την επιτροπή. Με αυτή τη λογική, δυνητικά, όλοι θα μπορούσαμε να τεθούμε εκτός», δήλωσε αρχικά στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ» με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο.

Για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η Δώρα Αυγέρη τόνισε: «Το τι έκανε ή τι δεν έκανε ο κ. Παπαγγελόπουλος, εάν δεν πιάσει τον μύτο της Αριάδνης και δεν βγει αν υπάρχει ή όχι σκάνδαλο Novartis. Δεν είναι τυχαίο ότι πρώτος μάρτυρας θα είναι ο κ. Φρουζής. Ο άνθρωπος της Novartis στη χώρα μας. Γιατί επί της ουσίας δεν δικάστηκε ποτέ το θέμα της Novartis και σε σχέση όχι μόνο με τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και με τους γιατρούς;»

Για τη θέση της ΝΔ περί Πολάκη και Τζανακόπουλο: «Κατά την άποψη μου η ΝΔ βρέθηκε σε μεγάλο δίλημμα. Παρότι φάνηκε ότι έχει διευθετηθεί το ζήτημα χάρη στον ρόλο και τη λειτουργία του προέδρου της επιτροπής κ. Μπούβα. Ενώ το είχαμε ξεπεράσει και είχαμε πει ότι θα διευθετηθεί την ερχόμενη Τρίτη γιατί η νομολογία δεν συμφωνεί με αυτό το επιχείρημα περί εξαίρεσης των δύο συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ, το επανάφερε το ΚΙΝΑΛ και ο κ. Κεγκέρογλου την τελευταία στιγμή. Ευτυχώς τελικά πρυτάνευσε η λογική από τη ΝΔ, γιατί ούτε είναι νομικά σίγουρη η ΝΔ ότι αν εξαιρεθούν οι δύο συνάδελφοι δεν θα τεθεί θέμα εγκυρότητας, αλλά πολύ περισσότεροι δεν είναι σίγουροι για τις πολιτικές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια πράξη από την πλευρά της. Δηλαδή να σταλεί ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι την Τρίτη δεν θέλει η ΝΔ να εξεταστεί ο κ. Φρουζής από τα μέλη της επιτροπής που έχουν οριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν πολιτικό πραξικόπημα αν αυτό γινόταν χθες από τη ΝΔ».

«Θέλω να πιστεύω ότι η ΝΔ δεν θα το κάνει αλλά χθες κινήθηκε σαν ουρά του ΚΙΝΑΛ. Η ΝΔ δεν είχε παραδώσει τον γραπτό κατάλογο με τα ονόματα των μαρτύρων και μάλιστα όταν την έδωσε στο τέλος τα ονόματα των δύο ήταν χωρίς τα  μικρά ονόματά τους, απλά Πολάκης και Τζανακόπουλος, τα οποία φάνηκε ότι προστέθηκαν την τελευταία στιγμή. Προφανώς ήταν ένα παιχνίδι», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Όποιος θέλει να μπει σε αυτό το τρυπάκι θα μπορεί να το κάνει για παράδειγμα και για μέλη της ΝΔ. Ο κ. Πλεύρης είναι στενός συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης είναι στη λίστα των μαρτύρων. Σκεφτείτε όταν υποβάλει τα ερωτήματα ο κ. Πλεύρης στον κ. Γεωργιάδη. Είναι φίλοι…».