ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης στο «Εκτός Γραμμής» για Novartis: Οι εισαγγελείς λένε ότι έχουν έγγραφα που αποκαλύπτουν την ταυτότητα μαρτύρων

Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 25 Οκτωβρίου 2019, 11:24
Πλεύρης στο «Εκτός Γραμμής» για Novartis: Οι εισαγγελείς λένε ότι έχουν έγγραφα που αποκαλύπτουν την ταυτότητα μαρτύρων
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν υπάρχει έγγραφο του FBI στη δικογραφία της Novartis», λέει ο κ. Πλεύρης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Στη βασική δικογραφία της Novartis δεν υπάρχει έγγραφο του FBI. Στη δικογραφία που έχει έρθει τώρα δεν αναφέρονται, γιατί είναι άλλα έγγραφα που έχουν έρθει από τη Βουλή», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης απαντώντας στους ισχυρισμούς του Δημήτρη Τσοβόλα νωρίτερα στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Αυτό που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας, παραβιάζοντας τη μυστικότητα, είχε δύο επίπεδα. Η υποκρισία ποια είναι, ότι εμείς έχουμε τον φάκελο της δικογραφίας, βγαίνει ένα χαρτί έξω κι εμένα τώρα θα μου πουν γιατί μιλάω. Το ένα μεν χαρτί που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας έχει αναφορά των τριών εισαγγελέων που αυτή τη στιγμή έχουν την ιδιότητα του ύποπτου στη διαδικασία της προκαταρκτικής, ότι ο κ. Μανιαδιάκης τους είπε τον Οκτώβριο του 2018 ότι ο Στουρνάρας και άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα τον απειλούν και του λένε ότι θα καταστρέψουν και τους εισαγγελείς και πράγματι, αυτό θα αξιολογηθεί και θα αξιολογηθεί ότι το λένε στις 30 Ιουνίου του 2019, για κάτι που έγινε τον Οκτώβρη του 2018 και αφού οι δυο τους έχουν δώσει καταθέσεις. Αυτός είναι ο έλεγχός μας», πρόσθεσε.

«Το δεύτερο έγγραφο, που πάλι το έδειξε ο κ. Τσίπρας, έχει μια αξία αλλά δεν έχει κανένας μας γνώση, είναι ότι οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι κατέχουν κάποια έγγραφα, τα οποία δεν τα έχουν διαβιβάσει σε κανέναν. Εκεί γίνεται μια αναφορά αντίστοιχη ότι υπάρχουν κάποια έγγραφα, αυτό που είπε ο κ. Τσοβόλας. Όμως δεν μπορεί να το έχει δικονομικά, αν το έχει με άλλον τρόπο… Οι εισαγγελείς λένε ότι κάποια έγγραφα που έχουν δεν τα έχουν διαβιβάσει ούτε στη Βουλή, ούτε στον Άρειο Πάγο, γιατί αποκαλύπτουν την ταυτότητα των μαρτύρων και δεν μπόρεσαν να τα στείλουν».

Για το αν η προανακριτική επιτροπή θα ζητήσει δικαστική συνδρομή, είπε: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει κάνει 7 αιτήματα και 1 το FBI, τα οποία θα αξιολογηθούν. Αυτή τη στιγμή έχει ζητηθεί και έρχονται νέα στοιχεία. Εμείς ως προανακριτική επιτροπή έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε δικαστική συνδρομή που αξιολογείται από το μέρος που τη ζητούμε, αν ο έλεγχος εμπίπτει στα καθήκοντα μας, να μας τα στείλουν ή όχι».

«Εξοργίζομαι γιατί είμαι μέλος της επιτροπής, μας έχουν στείλει τον φάκελο, λειτουργώ θεωρητικά ως ανακριτής, αλλά επειδή έχει στοιχεία δεν τα στέλνω. Ή με θεωρείς πολιτικό πρόσωπο ή αν είμαι ανακριτής θα μου στείλεις τα στοιχεία που έχεις».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr