ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγέρη στο «Εκτός Γραμμής» για εξαιρέσεις: «Ο Μητσοτάκης έχει συρθεί πίσω από τη σαμαρική πτέρυγα»

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2019, 11:03
Αυγέρη στο «Εκτός Γραμμής» για εξαιρέσεις: «Ο Μητσοτάκης έχει συρθεί πίσω από τη σαμαρική πτέρυγα»
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν μπορεί οποιαδήποτε τεχνητή πλειοψηφία να έρχεται και να νομοθετεί»

Η Δώρα Αυγέρη σχολίασε την απόφαση εξαίρεσης των Πολάκη – Τζανακόπουλου, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την προανακριτική επιτροπή και «επιτέθηκε» στον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον «εγκλωβισμένο» στη σαμαρική πτέρυγα.

 «Δεν αναγνωρίζουμε αυτή τη διαδικασία, δεν θεωρούμε ότι εγείρονται πολλά ζητήματα ακυροτήτων και θα βρεθούν ενώπιον αυτών των ζητημάτων και αυτοί που πήραν αυτήν την απόφαση, στο όνομα της πλειοψηφίας», δήλωσε η Δώρα Αυγέρη στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα.

«Η πλειοψηφία κυβερνά στις πλειοψηφίες βάση θεσπισμένων νόμων και βάση του συντάγματος και σε ότι αφορά τη λειτουργία των κουνοβουλευτικών επιτροπών, είναι μια ειδική επιτροπή και βάση του κανονισμού της Βουλής. Άρα κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο. Δεν μπορεί οποιαδήποτε τεχνητή πλειοψηφία να έρχεται και να νομοθετεί, γιατί χθες τέθηκαν και πολιτικά ζητήματα και νομικά, τα οποία όμως έμειναν κολοβά. Αυτή η γνωμοδότηση που έφερε το ΚΙΝΑΛ και η ΝΔ του 2010 αφορούσε μια εξεταστική επιτροπή. Είναι άλλο πράγμα. Έχει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα και χαρακτηριστικά. Είναι ατυχής η σύγκριση. Ακόμα όμως κι αν κάνει κάποιος αυτή τη μεταφορά, δεν μπορεί να αποφασίζει αυτός που θέτει το θέμα της εξαίρεσης»,πρόσθεσε η βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Αφού επιλέγεται η πολιτική ανάγνωση μιας επιτροπής που έχει και δικονομικά χαρακτηριστικά, τότε με αυτή τη λογική, οποιαδήποτε πλειοψηφία θα μπορούσε να έρθει και να ακυρώσει τα μέλη που έχουν υποδειχθεί από τις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες ή δυνητικά να είμαστε όλοι υποψήφιοι ως αδύναμοι κρίκοι για να βγούμε εκτός.

Αυτό είναι ένα αλισβερίσι μιας ομάδας της ΝΔ, της σαμαρικής, που βρήκε το άλλο κομμάτι του ΚΙΝΑΛ».

Για το αν θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή: «Γιατί να φύγουμε; Θα γίνουν ανακοινώσεις, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει συρθεί πίσω από τη σαμαρική πτέρυγα, είναι εγκλωβισμένος και προφανώς όλα αυτά γίνονται για να ξεχαστούν ορισμένα άλλα πράγματα, όπως το αίτημα απόρριψης εξαίρεσης της κ. Τουλουπάκη από την ιστορία του κ. Λοβέρδου, ένα έγγραφο που αφορά στον κ. Μανιαδάκη και τον ρόλο που έπαιζε ως Δούρειος Ίππος και όλα αυτά.

Σκεφτείτε χθες να ξεκίναγε η διαδικασία υποβολής των ερωτημάτων στον κ. Φρουζή και να είμασταν όλοι εκεί. Η ΝΔ φοβάται τις ερωτήσεις».