ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Βορίδη στον Κυμπουρόπουλο για τα περί «αναπηρίας»: Ή δεν άκουσε όλη τη δήλωση ή έκανε εσφαλμένη και ατυχή εκτίμηση

Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2019, 10:44
Απάντηση Βορίδη στον Κυμπουρόπουλο για τα περί «αναπηρίας»: Ή δεν άκουσε όλη τη δήλωση ή έκανε εσφαλμένη και ατυχή εκτίμηση
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτησή του στο Facebook ζητάει από τον κ. Βορίδη να αποσύρει τη δήλωσή του, ενώ την χαρακτηρίζει «προσβλητική», «απαράδεκτη» και «μειωτική»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε διευκρινίσεις σχετικά με δήλωσή του για την παρέλαση των κοριτσιών στη Νέα Φιλαδέλφεια, που προκάλεσε αντιδράσεις - μεταξύ άλλων και του Στέλιου Κυμπουρόπουλου - προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγόμενών του από τον Αλέξη Χαρίτση και τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως με τη δήλωσή του «δεν είναι ούτε μωρά ούτε ανάπηρα» εννοούσε ότι δεν υπάρχει «νοητική αναπηρία που εμποδίζει τον καταλογισμό».

«Καθόμαστε και συζητάμε τι δηλαδή; Αν εγώ περιφρονώ τα άτομα με αναπηρία; Από αυτό που είπα βγαίνει αυτό; Ποιος το κατάλαβε αυτό, εκτός από τον Χαρίτση;», υπογράμμισε για να λάβει την απάντηση από τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη: «Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος».

«Από την πρώτη στιγμή η δήλωσή μου έχει νόημα και καθαρότητα, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να την παρερμηνεύσει κανένας», τόνισε  ο κ. Βορίδης.

Αναφερόμενος στην αντίδραση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου σημείωσε: «Ο κ. Κυμπουρόπουλος δεν έχει δει όλη μου τη δήλωση ή έκανε εσφαλμένη και ατυχή εκτίμηση».

«Δεν είναι προσβλητικός ο όρος αναπηρία», υποστήριξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτησή του στο Facebook ζητάει από τον κ. Βορίδη να αποσύρει τη δήλωσή του, ενώ την χαρακτηρίζει «προσβλητική», «απαράδεκτη» και «μειωτική».