ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδόπουλος στο «Ραντάρ» για προσφυγικό: «Πρέπει να προσανατολιστούμε στην Ευρώπη»

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2019, 09:11
Παπαδόπουλος στο «Ραντάρ» για προσφυγικό: «Πρέπει να προσανατολιστούμε στην Ευρώπη»
Facebook Twitter Whatsapp

«Εκεί είναι και τα μεγάλα πλεονεκτήματα μας και οι μεγάλες δυνατότητες»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος μίλησε στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ» για τα προσφυγικό, τονίζοντας ότι η Ευρώπη είναι εκείνη που θα δώσει τη λύση.

«Εκεί που ελπίζαμε ότι τουλάχιστον στα βόρεια σύνορά μας θα είχαμε μια ασφαλή ζώνη, θα έχουμε ένα καινούριο πρόβλημα με την γειτονική χώρα, τη Βόρεια Μακεδονία και δεν ξέρω μετά τις εκλογές τους, ποια κατάσταση θα υπάρχει, γιατί ο Γκρουέφσκι εκπροσωπεί ακραίες αντιλήψεις», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος στους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και πρόσθεσε:

«Η στάση του Τραμπ δεν προοιωνίζει κάτι στο οποίο μπορούμε να επενδύουμε. Είναι αλλοπρόσαλλη πολιτική του»

Για το πώς πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα απέναντι στο προσφυγικό: «Το πιο σοβαρό ζήτημα για εμάς είναι να προσανατολιστούμε οριστικά στο ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί εκεί είναι και τα μεγάλα πλεονεκτήματα μας και οι μεγάλες δυνατότητες. Αν δεν πείσουμε ότι η πορεία εμβάθυνσης της ενωμένης Ευρώπης αντανακλά τις υποχρεώσεις της και αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα των καρτών – μελών της ως δικά της, νομίζω ότι θα έχουμε συνεχώς δυσκολίες. Γιατί και η προάσπιση των συνόρων μας απέναντι στην Τουρκία, χρειάζονται την ενεργό συμπαράσταση της Ηνωμένης Ευρώπης . Η εξωτερική πολιτικής της Ηνωμένης Ευρώπης να εγγυάται ότι τα σύνορα όλων των κρατών μελών είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Πρέπει να επιμείνουμε γιατί δεν υπάρχει ούτε στο επίπεδο του ΟΗΕ, μεγαλύτερη προσδοκία να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα, καθώς όλοι ξέρουμε ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό εξαρτάται και από τους πολέμους και από το πόσο ο ΟΗΕ θα το θεωρήσει παγκόσμιο πρόβλημα».

Για τα συμφέρονται της Γαλλίας: «Μας ενδιαφέρει πολύ η στάση της, γιατί είναι δεμένη και με το μακεδονικό ζήτημα αλλά κυρίως με την προστασία της ΑΟΖ, με τα αμοιβαία συμφέροντα που έχουν. Ήταν καλό το ότι η γαλλική φρεγάτα όταν αυξήθηκε η επιθετικότητα του Ερντογάν έκανε παρουσία στη Μεσόγειο. Η δεύτερη φρεγάτα που σκεφτόμαστε να παραγγείλουμε είναι πολύ σοβαρό θέμα, γιατί το να αναλάβουν τα Ελληνικά ναυπηγεία ένα μεγάλο τμήμα της συνολικής παραγωγής είναι πολύ σημαντικό».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr