ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απόβαση» Μητσοτάκη στη Σαγκάη με δεκάδες επιχειρηματίες – Το πρόγραμμα, οι συναντήσεις και η σημασία του ταξιδιού για την Ελλάδα

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2019, 11:30
«Απόβαση» Μητσοτάκη στη Σαγκάη με δεκάδες επιχειρηματίες – Το πρόγραμμα, οι συναντήσεις και η σημασία του ταξιδιού για την Ελλάδα
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

Όλες οι επαφές που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Απόβαση» στη Σαγκάη κάνει – συνοδευόμενος από επιχειρηματίες – ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα ταξίδι-σταθμό για την Ελλάδα.

Η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη διεθνή παρουσία του είναι να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για τις σχέσεις της χώρας εντός και εκτός Ευρώπης προβάλλοντας την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της αξιοπιστίας σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα και την καθιέρωση της χώρας μας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη θα μεταβεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διεθνή έκθεση China International Import Expo 2019, στη Σαγκάη, από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου.

Όπως έγραφε το newpost.gr o πρωθυπουργός θα έχει στις βαλίτσες του δυο ισχυρά όπλα, την αναβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor’s και τον νέο αναπτυξιακό νόμο που περιλαμβάνει γενναία αναπτυξιακά κίνητρα. Η αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ- από Β+, έρχεται σε μια χρονική στιγμή πολύ σημαντική και πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα καθώς στέλνει σαφές μήνυμα στους ξένους επενδυτές και σηματοδοτεί ότι οι προσπάθειες για επανεκκίνηση της οικονομίας, τουλάχιστον, επιβραβεύονται. Εκτός από την ουσιαστική σημασία της είναι και υψηλής συμβολικής αξίας την ώρα που κρίσιμο για την Ελλάδα και την οικονομία της, είναι η ψυχολογία αλλά και το προφίλ της προς το εξωτερικό και τους επενδυτές, ώστε να αντιστραφεί η εικόνα μιας χρεοκοπημένης χώρας.

Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του πρωθυπουργού

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping και με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες θα έχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Σαγκάη, όπου έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες για να παρακολουθήσει εργασίες της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo 2019, στην οποία η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού διαμορφώνεται ως εξής:

Την Κυριακή, στις 06:00 ώρα Ελλάδος, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γραμματέα της Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Σαγκάη, κ. Li Qiang και θα ακολουθήσει γεύμα.

Τη Δευτέρα, στις 03:40 ώρα Ελλάδος, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κινεζικού Συμβουλίου Προώθησης του Διεθνούς Εμπορίου, κ. Yang Jianrong.

Αμέσως μετά, στις 04:00 ώρα Ελλάδος, ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στα εγκαίνια του ελληνο-κινεζικού Επιχειρηματικού Φόρουμ. Η Ελληνική επιχειρηματική αποστολή θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει ευκαιρίες συνεργασίας με στελέχη δεκάδων Κινεζικών εταιρειών σε κατ’ ιδίαν επαφές.

Στις 05:30 ώρα Ελλάδος, ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο της COSCO από τον Πρόεδρο της εταιρείας, κ. Xu Lirong. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Στις 09:00 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τράπεζας της Κίνας.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδος, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Xi Jinping στον προεδρικό ξενώνα της Σαγκάης, όπου θα γίνουν επίσημες διμερείς επαφές.

Στις 13:00, ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει στο δείπνο - γκαλά που θα παραθέσει ο κ. Xi προς τιμήν των ηγετών των τιμώμενων χωρών.

 Την Τρίτη, στις 03:30 ώρα Ελλάδος, ο Πρωθυπουργός θα λάβει μέρος στην τελετή έναρξης της έκθεσης China International Import Expo 2019, στο Εθνικό Κέντρο Εκθέσεων και Συνεδρίων.

Στις 05:00 ώρα Ελλάδος, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί από κοινού με τον Πρόεδρο κ. Xi στους χώρους της έκθεσης και στο Ελληνικό περίπτερο.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδος, ο κ. Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας ZTE, κ. Li Zixue.

Στη συνέχεια, στις 11:00 ώρα Ελλάδος, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας, κ. Chen Siqing.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύει επιχειρηματική αποστολή που αριθμεί εκπροσώπους 60 και πλέον εταιρειών και φορέων, ενώ από πλευράς Κυβέρνησης συμμετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί Στρατηγικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων Δημήτρης Μητρόπουλος και άλλοι αξιωματούχοι.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr