ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος στο «Ραντάρ» για προκαταρκτική: Ανεπίτρεπτη παρέμβαση του ΚΙΝΑΛ στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 4 Νοεμβρίου 2019, 13:26
Ξανθόπουλος στο «Ραντάρ» για προκαταρκτική:  Ανεπίτρεπτη παρέμβαση του ΚΙΝΑΛ στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε την οδό της νομιμότητα» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ως ΣΥΡΙΖΑ και ως βουλευτές της προκαταρκτικής επιτοπής, είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε την οδό της νομιμότητα. Με βάση το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, όρισε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, παραστήκαμε στην επιτροπή, ξεκίνησαν οι διαδικασίες και προέκυψε το αίτημα της εξαίρεσης των δύο μελών, από το ΚΙΝΑΛ. Αυτό αποτελεί μια ανεπίτρεπτη παρέμβαση στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ» με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα.

Για το αν γίνεται ένα μέλος της προανακριτικής να είναι και μάρτυρας: «Προσχηματικά τέθηκε το θέμα, είναι μεθοδευμένη αντίδραση. Δεν είναι θέμα ότι δεν μπορούμε να διεκπεραιώσουμε το καθήκον, είναι θέμα συνταγματικής τάξης, ανεπίτρεπτα παρεμβαίνει. Αυτή η επιτροπή θα εξετάσει τις ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου για να παραπεμφθεί ή όχι στο δικαστήριο. Οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος κατά την άποψη του ΚΙΝΑΛ θα είναι μάρτυρες για δηλώσεις στις εφημερίδες. Άρα το να θέλουμε να τους ορίσουμε ως μάρτυρες στην πραγματικότητα σημαίνει κάτι άλλο. Η σύσσωμη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν είναι δυνατόν να μας υποδειχθεί ποιοι θα στελεχώσουν την επιτροπή. Προσχηματική η λύση, για να δείξουν την εμπλοκή των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

«Στοιχεία υπάρχουν, μάρτυρες υπάρχουν, δεν κρέμεται η υπόθεση από αυτούς», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη στελέχωση με βάση ορισμένα πολιτικά και επιστημονικά κριτήρια. 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr