ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη Λοβέρδου στο «Εκτός Γραμμής» για προανακριτική: «Θα δείτε, το θέμα Novartis θα έρθει δεύτερο. Υπάρχουν άλλες δύο καταθέσεις»

Δημοσίευση 5 Νοεμβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2019, 14:55
Αποκάλυψη Λοβέρδου στο «Εκτός Γραμμής» για προανακριτική: «Θα δείτε, το θέμα Novartis θα έρθει δεύτερο. Υπάρχουν άλλες δύο καταθέσεις»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρώην υπουργός Υγείας κάνει λόγο για ύπαρξη παραδικαστικού 

«Όταν θα αρχίσει η προανακριτική, θα δείτε ότι το θέμα που συζητάμε, της Novartis, θα έρθει δεύτερο. Για την ύπαρξη παραδικαστικού υπάρχει θέμα κορυφής, πολύ μεγαλύτερο από της Novartis, που συνδέεται με αυτή. Υπάρχουν άλλες δύο καταθέσεις». Λάβρος κατά της Ελένης Τουλουπάκη ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν καταθέσει στις αμερικανικές αρχές με οικονομικό όφελος (και με αυτό το δεδομένο, η ελληνική νομοθεσία απογορεύει την προστασία τους), ο πρώην υπουργός Υγείας, έκανε λόγο για ανωνυμία και ατιμωρησία.

Για το έγγραφο της Καθημερινής: «Αυτό το έγγραφο το έχουμε όλα τα κόμματα στα συρτάρια μας, απλώς δεν εκτιμήθηκε. Ό,τι προκύπτει από την έρευνα Σοφουλάκη – Ζαχαρή στον Άρειο Πάγο, επειδή υπάρχει η υπόθεση Παπαγγελόπουλου, που αφορά ηθική αυτουργία για κύριο αδίκημα κατάχρησης εξουσίας των εισαγγελέων (φυσικοί αυτουργοί είναι οι κ. Τουλουπάκη και οι δυο εισαγγελείς, αν αποδειχθεί), το αποστέλλουν στη Βουλή. Αυτό το έγγραφο είναι που η κ. Τουλουπάκη στις 8 Δεκεμβρίου λέει ότι ήξερε ποιοι ήταν οι μάρτυρες που εισηγήθηκαν να τους δοθεί προστασία δημοσίου συμφέροντος. Άρα ανωνυμία και ατιμωρησία.

Ο κ. Μανιαδάκης, ένας εκ των τριών πρώην κουκουλοφόρων, που δεν ενέδωσε στους εκβιασμούς, έχει πει ότι του ζητούσαν μετ’ επιτάσεως να 'δώσει'… Ενώ δέχθηκε να είναι κουκουλοφόρος, στη συνέχεια όταν του είπαν 'πες για Λοβέρδο, Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα', είπε όχι. Αυτός λέει, ότι του οργάνωνε τα ταξίδια στην Αμερική η κ. Τουλουπάκη».

Για δηλώσεις Τσοβόλα ότι καταρρίπτεται με βάση το έγγραφο η σκευωρία: «Η φορά των πραγμάτων που καθιστά την παραδοχή του κ. Τσοβόλα ενδιαφέρουσα, είναι ότι όταν ένας μάρτυρας έχει πάει στην Αμερική και έχει πάει εκεί βάση μιας νομοθεσίας η οποία λέει ότι αν καταδικαστεί η εταιρεία για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού, τα πρόστιμα είναι τεράστια, τα ποσοστά που θα πάρει είναι πολύ μεγάλα. Όταν λοιπόν καλείς έναν άνθρωπο να πάει στην Αμερική και να συμβάλει σε μια καταδίκη επωφελούμενος, αυτό συνιστά λόγο απαγόρευσης στην Ελλάδα, να είναι μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος. Μπορεί να είναι κανονικός μάρτυρας.

Οι καταθέσεις που έχουν δοθεί με καθεστώς δημοσίου συμφέροντος έχουν δύο πλεονεκτήματα. Αυτός που καταθέτει είναι ανώνυμος και είναι ατιμώρητος. Όταν αρθεί αυτό, διότι έχει πάει αλλού και απαγορεύει ο ελληνικός νόμος να είναι εδώ μάρτυρας με αυτήν την τρομακτική προστασία, όλες οι καταθέσεις του μπαίνουν στην άκρη, είναι άκυρες και πρέπει να δώσει καινούριες, χωρίς να έχει τα πλεονεκτήματα αυτά».

Για την αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων: «Αποκαλύφθηκε ο κ. Μανιαδάκης, γιατί δεν δέχθηκε τους εκβιασμούς. Μετά ο Τάκης Χατζής στο newpost είχε μια συνέντευξη με τον φερόμενο δεύτερο προστατευόμενο μάρτυρα, το 3ο όνομα κυκλοφορούσε από τον Φεβρουάριο του 2018.

Ήρθε ο καιρός και λέει ο Μανιαδάκης με υπόμνημα που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο τον Απρίλιο, ο δικηγόρος κ. Μαντάς, ότι ξέρει τους άλλους δύο προστατευόμενους.  Η κ. Τουλουπάκη το ήξερε από τότε. Γιατί από τότε επισήμως ξέρει ότι και οι άλλοι άνθρωποι έχουν καταθέσει στην Αμερική. Έπρεπε να θέσει τις μαρτυρίες τους στην άκρη και να ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή. Δεν το έκανε, παρά το εκμεταλλεύτηκε και προχώρησε τη διαδικασία για αυτοδικαίωση. Γιατί πέρα από τις πειθαρχικές και ποινικές τις ευθύνης που την οδηγούν σε απόλυση, αντιμετωπίζει και ένα ζήτημα που τις λένε οι εφημερίδες. οι οποίες ήταν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δύο χρόνια αναστάτωσε τη χώρα και μετά αρχειοθέτησε τις υποθέσεις».

«Όταν θα αρχίσει η προανακριτική, θα δείτε ότι το θέμα που συζητάμε, της Novartis, θα έρθει δεύτερο. Για την ύπαρξη παραδικαστικού υπάρχει θέμα κορυφής, πολύ μεγαλύτερο από της Novartis, που συνδέεται με αυτή. Υπάρχουν άλλες δύο καταθέσεις».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr