ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννούλης για μπάρμπεκιου: Θα ξαναέκανα την ίδια δήλωση

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2019, 08:32
Facebook Twitter Whatsapp

«Με την ίδια ακριβώς διατύπωση αλλά στην πλήρη της ανάπτυξη»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Θα ξαναέκανα την ίδια δήλωση, με την ίδια ακριβώς διατύπωση, αλλά στην πλήρη της ανάπτυξη», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε στη Βουλή με τα οποία καταδίκαζε τη ρατσιστική εκδήλωση των «Ενωμένων Μακεδόνων», με μπάρμπεκιου, χοιρινό και αλκοόλ, έξω από το hotspot στα Διαβατά. 

Καλεσμένος στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γιαννούλης αφού απαίτησε να παίξει ολόκληρη η περίφημη δήλωση που έκανε στη Βουλή, είπε: «Γιατί το βασικό ζήτημα δεν είναι το περιεχόμενο της ανταλλαγής πολιτικών απόψεων του Κυρανάκη με τον οποιοδήποτε, είναι ότι αποσπάστηκαν έτσι και παρουσιάστηκαν έτσι για να βρεθεί θέμα για δύο ημέρες. Βάλατε κι εσείς το χεράκι σας...»

Σχολιάζοντας ο παρουσιαστής την ανάρτηση του κ. Γιαννούλη περί απειλών που δέχεται, μαζί με τη σύζυγό του, ο βουλευτής απάντησε: «Έλα μωρέ, στις περιφερειακές εκλογές το ίδιο δεν γινόταν;»

Στην ερώτηση «Θα την ξανακάνατε αυτή τη δήλωση;», ο βουλευτής ήταν ξεκάθαρος: «Όπως σας βλέπω και με βλέπετε. Με την ίδια ακριβώς διατύπωση αλλά στην πλήρη της ανάπτυξη».

Ερωτηθείς αν δίνει μεγάλη σημασία σε «πέντε γραφικούς» απάντησε: «Αν επρόκειτο για μια ομάδα που είναι πρωτοεμφανιζόμενοι σταρ ναι, μπορεί να ήταν αυτό που έλεγε η Μαντόνα 'Πες ό,τι θες, καλό ή κακό, αρκεί να μιλάνε για σένα'. Στην προκειμένη περίπτωση των τύπων αυτών, και το απέδειξε η δημόσια παρουσία τους χθες, ο κυνισμός με τον οποίο παραδέχτηκαν τι θέλουν να κάνουν, δεν είναι ότι τους δίνεις αξία.  Ποιος μπορεί να οριοθετήσει ότι αυτή η γραφικότητα δεν μπορεί να γίνει μία σπίθα που θα προκαλέσει πυρκαγιά;».

Όταν ρωτήθηκε αν καταδικάζει εξίσου και παλαιότερη εκδήλωση κρεατοφαγίας της Ένωσης Αθέων, Μεγάλη Παρασκευή, είπε: «Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε τέτοιο πράγμα Μεγάλη Παρασκευή. Το έφερε στη μνήμη μου ο μηχανισμός ή οι άνθρωποι που θέλησαν να το βάλουν σε μια ζυγαριά, γιατί μιλάμε για διαφορετικό πράγμα. Έχετε διαβάσει τους Ελεύθερους Πολιορκημένους; Για μένα το βασικό ζήτημα αυτό το διήμερο δεν είναι το προσφυγικό, το τι είπα εγώ, το τι απάντησε ο Κυρανάκης, το πώς παρεμβαίνει η Ντόρα Μπακογιάννης -προς τιμήν της - για να σώσει την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της ΝΔ και τους πρωθυπουργού. Το ζήτημα είναι η δημοσιογραφία και η παραδημοσιογραφία».

«Δεν ξέρω αν είναι ποινικά κολάσιμο»

Στο αν υπάρχει ζήτημα τιμωρίας με βάση τον Ποινικό Κώδικα, είπε: «Δεν έχω να συνεισφέρω στη συζήτηση για τον Ποινικό Κώδικα, την οποία συζητάμε στην αίθουσα της Γερουσίας, στην αρμόδια επιτροπή. 

Επειδή όμως υπάρχει ένα ζήτημα που θέλω να το σχολιάσω πολιτικά, μπορεί και να εμπίπτει στα δεδομένα της ποινικής δικονομίας, δεν το ξέρω και δεν πιστεύω, καταλήγω... Διατυπώνω μια απορία: δεν ξέρω αν είναι ποινικά κολάσιμο, είναι άλλο πράγμα. Παρότι με τον νόμο Καστανίδη είναι ποινικό αδίκημα.

Από την αρχή λέω, είναι απαράδεκτο και το καταγγέλλω πολιτικά, μία ομάδα ακραίων να διοργανώνει αυτού του είδους την εκδήλωση και ζητώ, επειδή ξέρω ότι ποινικά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και ίσως και δεν πρέπει, παρότι στον νόμο Καστανίδη προβλέπεται για εκδηλώσεις που προωθούν τη ρατσιστική βία, δεν είναι κάτι που ο Ποινικός Κώδικας θα το δει και θα πέσει από τα σύννεφα».

«Εγώ ξεκίνησα υπηρετώντας μία έκκληση, η οποία είναι απόλυτα σωστή μετά από πολλές διακυμάνσεις, του πρωθυπουργού της χώρας, της ελληνικής πολιτείας, ότι πρέπει να κάνουμε και να εντοπίζουμε οτιδήποτε υπάρχει, που θα συμβάλλει ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συνολικά.  Ποτέ δεν ειπώθηκε από μένα ότι θα απαγορευτεί ή προτείνω να απαγορευτεί, όπως όλοι σας βάλατε το χεράκι σας, η χρήση χοιρινού κρέατος και αλκοόλ. Κοιτούσα δεν πίστευα τι ήταν αυτό που μετέφεραν!», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού, είπε: «Η κυβέρνηση να σοβαρευτεί , γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει με τεκμήριο, ότι ο τρόπος με τον οποίο στήριξε τις δομές (σ.σ.:προσφυγικές). Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε πολύ περισσότερο και ποσοτικά και ποιοτικά καταστάσεις έντασης απ' ό,τι η ΝΔ. Η ΝΔ σε δύο μήνες σήκωσε τα χέρια. Από το 'τι καλήη Μόρια' φθάσαμε στο 'δεν είναι διαχειρίσιμο το ζήτημα'».

Σχετικά με την ανάρτησή του στο Facebook και τις απειλές που υποστηρίζει πως δέχεται, ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: Δεν θέλω να μείνω στις απειλές. Κυρίως θέλω να μείνω στο ότι νιώθω μια υποχρέωση απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί όλη αυτή η δημοσιότητα, καλή ή κακή, που χρεώνεται ή πιστώνεται, οφείλεται κυρίως σε αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους, οι οποίοι δεν μένουν και στις καλύτερες συνθήκες για να δέχονται και αυτές τις αλαζονικές και κυνικές προκλήσεις και απειλές από τους Ένωμένους Μακεδονομάχους' (σ.σ.: 'Ενωμένοι Μακεδόνες'). Δεν θέλω να συζητήσω για τις απειλές.

Ερωτηθείς αν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη «αν χρειαστεί», απάντησε: «Μπορεί και να έχει γίνει ήδη».

«Η ΝΔ έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Δεν έχει αυτές τις αλλοπρόσαλλες, επηρμένες και αμετροεπείς φωνές που έλεγαν ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκή και διεθνής διάσταση. Πρέπει να βάλουμε στην άκρη τις παρελθοντικές μας εμμονές και τα δόγματά μας, από την άλλη πλευρά, για να βρούμε λύση, χωρίς να προσβάλλουμε τους άλλους», τόνισε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr