ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγέρη στο «Ραντάρ» για προανακριτική: «Το έγγραφο απόρριψης του αιτήματος Λοβέρδου για εξαίρεση Τουλουπάκη μπορεί να σημάνει το τέλος της έρευνας»

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2019, 10:30
Αυγέρη στο «Ραντάρ» για προανακριτική: «Το έγγραφο απόρριψης του αιτήματος Λοβέρδου για εξαίρεση Τουλουπάκη μπορεί να σημάνει το τέλος της έρευνας»
Facebook Twitter Whatsapp

Τι υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τους Πολάκη – Τζανακόπουλο

«Η προανακριτική επιτροπή δεν κινείται στo πλαίσιo που προβλέπει το Σύνταγμα» κατήγγειλε η Δώρα Αυγέρη όσον αφορά στις εξαιρέσεις των Τζανακόπουλου-Πολάκη από τη σύνθεση της επιτροπής για το θέμα Παπαγγελόπουλου, ενώ τόνισε ότι το έγγραφο απόρριψης του αιτήματος του Ανδρέα Λοβέρδου για την εξαίρεση της κ. Τουλουπάκη είναι το «κλειδί» στην υπόθεση.

«Από τη στιγμή που κάποιος προτείνει την εξαίρεση μελών επιτροπής από άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα και νομικό και πολιτικό για να ζητηθεί εξαίρεση κάποιων άλλων, από κάποιους άλλους. Άρα, γιατί να νομιμοποιείται και να έχει περισσότερα δικαιώματα η ΝΔ να ζητά την εξαίρεση κάποιων, επειδή νομίζει ότι αυτό μπορεί να το κάνω στο όνομα της πλειοψηφίας και να μην έχει κάποιος το νομικό και ηθικό δικαίωμα να το κάνει σε βάρος της;» τόνισε μεταξύ άλλων στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ» με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο.

Για την απογευματινή συνεδρίαση της προανακριτικής: «Περιμένουμε όλα τα μέλη να έρθουν, να εφαρμοστεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα. Να σεβαστεί αυτό που έχει οριστεί από τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Το Σύνταγμα είναι πάνω από όλα, αυτό καθοδηγεί. Εμείς θα επιμείνουμε για την παρουσία μας εκεί και όποιος έχει την παραμικρή υποψία ή την επιθυμία ότι δεν θα είμαστε εκεί, να του πούμε ότι θα είμαστε εκεί με τη σύνθεση που έχει αποφασιστεί».

Για το ότι ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει:  «Η Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου αποφάσισε τη συγκρότηση της συγκεκριμένης επιτροπής. Αυτή λοιπόν που λογικά και θεσμικά έχει τον τελευταίο λόγο είναι η ίδια η Ολομέλεια. Άρα γιατί να στερείται αυτό το θεσμικό καθήκον».

Για τις εξαιρέσεις Πολάκη – Τζανακόπουλου: «Έχουν αποφασίσει εκείνοι ότι έχουν εξαιρέσει, εμείς δεν έχουμε αναγνωρίσει ούτε τη διαδικασία. Στο όνομα των εκλογών και της πλειοψηφίας δεν σημαίνει ότι θα γίνουν και τα χειρότερα πράγματα. Η πλειοψηφία κυβερνά εντός του πλαισίου του Συντάγματος και του κράτους Δικαίου».

Για το αν με αυτή την απόφαση καταλύθηκε το Σύνταγμα: «Λέω ότι χρέος της πλειοψηφίας είναι κυβερνά στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων. Επίσης θα πρέπει να σέβεται και τις μειοψηφίες. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να “κατηγορηθεί” για κάτι είναι για το πόσο σεβόταν την αντιπολίτευση. Δεν μιλάμε για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, μιλάμε για την προανακριτική και κατά την άποψή μας δεν κινείται στο πλαίσιο που προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός».

Για το ποιο είναι το άρθρο του Συντάγματος το οποίο δεν τηρείται: «Επικαλούμαι το άρθρο του Συντάγματος που λέει ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όπως ερμηνεύεται αυτό. Δεν θα μου κάνετε ανάκριση και εξέταση σε μάθημα συνταγματικού δικαίου».

Για την απόρριψη του αιτήματος του κ. Λοβέρδου για εξαίρεση της κ. Τουλουπάκη: «Είναι ένα πολύ σημαντικό έγγραφο. Το σκεπτικό στην ουσία λέει ότι οι καταγγελίες της κ. Ράικου και του κ. Αγγελή για παρεμβάσεις δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία. Κάποιοι λένε ότι αν έρθει αυτό το έγγραφο, ενδεχομένως να σημάνει και το τέλος της, ότι δηλαδή δεν θα έχει αντικείμενο, γιατί δεν θα υπάρχει ερευνώμενο έγκλημα. Πρόκειται για τρεις ανώτατους δικαστικούς οι οποίοι αποφαίνονται για το αν υπάρχει ή όχι παρέμβαση Παπαγγελόπουλου».