ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάππας: Δεν θα μπλοκάρουμε την Προανακριτική - Κανονικά θα εξεταστεί την Τρίτη ο Φρουζής

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2019, 16:42
Λάππας: Δεν θα μπλοκάρουμε την Προανακριτική - Κανονικά θα εξεταστεί την Τρίτη ο Φρουζής
Facebook Twitter Whatsapp

 «Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή εμείς θέλουμε να εξεταστεί ο Φρουζής τώρα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανατροπές στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί εντός και εκτός των τειχών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου, από την επίμονη συμμετοχή σε αυτή των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο, φέρνουν οι δηλώσεις του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σπύρου Λάππα.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της Real, o κ. Λάππας τονίζει πως «την Τρίτη θα εξεταστεί κανονικά ο Φρουζής». «Σας κάνω τη δήλωση ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι ο εισηγητής και σας λέω ότι την Τρίτη θα γίνει κανονικά η εξέταση του μάρτυρα. Ταυτόχρονα με την συζήτηση άλλων διαδικαστικών θεμάτων που έχει θέσει ο εγκαλούμενος δηλαδή ο κύριος Παπαγγελόπουλος», ανάφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα προχωρήσει η επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο απλά. Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή εμείς θέλουμε να εξεταστεί ο Φρουζής τώρα».

Με τον τρόπο αυτό ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζει τη λύση της αποχώρησης των δύο βουλευτών από τις συνεδριάσεις της επιτροπής προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Ωστόσο αυτό που ακόμα δεν είναι σαφές είναι το κατά πόσο ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, θα καταθέσει όντως την Τρίτη, καθώς εκκρεμούν οι δύο αιτήσεις του κ. Τσοβόλα. Η πρώτη αφορά την ανάκληση της απόφασης για εξαίρεση των δύο (κάτι που θεωρείται δεδομένο πως θα απορρίψει η επιτροπή) και η δεύτερη το αίτημα εξαίρεσης άλλων τριών μελών (Πλεύρης, Κυρανάκης, Κεγκέρογλου). Αν η επιτροπή συμφωνήσει στην εξαίρεση έστω και ενός εκ των τριών τότε η επιτροπή θα πρέπει να αναμένει τις επιστολές των επικεφαλής των ΚΟ με τα ονόματα αυτών που θα αναπληρώσουν τις κενές θέσεις, πριν προχωρήσει οποιαδήποτε εξέταση.