ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Απορρίφθηκε το αίτημα ανάκλησης της εξαίρεσης Πολάκη και Τζανακόπουλου

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 12 Νοεμβρίου 2019, 19:20
Προανακριτική: Απορρίφθηκε το αίτημα ανάκλησης της εξαίρεσης Πολάκη και Τζανακόπουλου
Facebook Twitter Whatsapp

Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε στην αίθουσα μόνο ο Σπύρος Λάππας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Προανακριτική Επιτροπή απέρριψε το αίτημα για ανάκληση της εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Σημειώνεται η συνεδρίαση ξεκίνησε χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν οριστεί ως μέλη της Προανακριτικής και που η πλειοψηφία είχε αποφασίσει να εξαιρεθούν από τις συνεδριάσεις. Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε στην αίθουσα μόνο ο Σπύρος Λάππας.

Το επόμενο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι το αίτημα που κατέθεσε η πλευρά Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει όσα αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Κουμουνδούρου, με την οποία έχει καλέσει τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να τηρήσουν την ίδια στάση που τήρησαν στην περίπτωση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, και για το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν τρία μέλη της επιτροπής.

Πάντως, ο κ. Κυρανάκης σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε πως δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσής του από συμμετοχή στην Προανακριτική και επεσήμανε πως «η εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου έγινε με τη λογική του ασυμβίβαστου του μάρτυρα και Εισαγγελέα».

Ο κ. Πλεύρης στην τοποθέτηση του, κατά τις ίδιες πηγές, αρνήθηκε ότι ήταν νομικός εκπρόσωπος του Α. Γεωργιάδη στην υπόθεση της Novartis (ένας από τους λόγους του αιτήματος), καθώς όπως είπε τον υπουργό έχει αναλάβει ο κ. Δημητρακοπουλος. Ακόμα σημείωσε πως ακόμα και ήταν δικηγόρος του πάλι δεν θα υπήρχε λόγος για εξαίρεση καθώς η επιτροπή εξετάζει τον κ. Παπαγγελοπουλο και όχι την υπόθεση Novartis αυτή καθαυτή. Στο ίδιο πλαίσιο αρνήθηκε σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες τα δημοσιεύματα πως είδε τον Φρουζή πάρα μόνο μαζί με τον ΣΦΕ και μόνο σε περιπτώσεις που τον καλούσε ο υπουργός ως νομικό σύμβουλο

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία και δεν υπάρξει εξαίρεση των βουλευτών της ΝΔ, τότε θα μπουν οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –πλην Τζανακόπουλου και Πολάκη- ώστε να ξεκινήσει η εξέταση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Novartis Hellas Κ. Φρουζή. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, που ακόμα δεν έχει καταθέσει καν στη δικαιοσύνη αναμένεται να κάνει εισηγητικη τοποθέτηση, ωστόσο δεν έχει καταστεί σαφές αν η διαδικασια θα περάσει στη φάση των ερωτήσεων από τα μέλη. Πάντως, ο κ. Φρουζής βρίσκεται στο κτίριο της Βουλής.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγραφε νωρίτερα το Newpost, δεν έδωσαν το παρών με το σκεπτικό πως δεν θέλουν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να υπάρξει μια νέα αναβολή της. Όπως δήλωσε και ο κ. Τζανακόπουλος το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  «το ζητούμενο για εμάς είναι πρώτον η υπεράσπιση της Συνταγματικής νομιμότητας - η απόφαση εξαίρεσης μας είναι ανυπόστατη και δεν υφίσταται καν στο νομικό σύμπαν - και δεύτερον δεν πρέπει να δοθεί απολύτως κανένα πρόσχημα στη ΝΔ ώστε να συνεχίσει να παρακωλύει και να εμποδίσει τη λειτουργία της Επιτροπής... Σταθμίζοντας αυτές τις δυο αρχές, στη βάση των όποιων πορευτήκαμε και τις προηγούμενες εβδομάδες θα καθορίσουμε τη στάση μας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr