ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφανής: Αποτρεπτικό μέσο κατά των μεταναστευτικών ροών ο Φορέας Φύλαξης των Συνόρων

Δημοσίευση 20 Νοεμβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 20 Νοεμβρίου 2019, 20:45
Στεφανής: Αποτρεπτικό μέσο κατά των μεταναστευτικών ροών ο Φορέας Φύλαξης των Συνόρων
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα μέτρα ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες απόδοσης ασύλου στους αιτούντες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού εξειδίκευσε ο αρμόδιος συντονιστής και υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Τα μέτρα είναι αυστηρά, θέλουμε στα σταματήσουν οι ροές προς τη χώρα μας. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στο εξωτερικό και στους έλληνες πολίτες. Να τους δείξουμε ότι είμαστε ανθρωπιστές, αλλά από την άλλη νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους της πατρίδας μας», σημείωσε αρχικά ο κ. Στεφανής.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα μέτρα ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες απόδοσης ασύλου στους αιτούντες. «Κάνουμε πράγματα τα οποία, κατά τη δική μας εκτίμηση και σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, θα λειτουργήσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση ψηφίσαμε τον νέο νόμο για το άσυλο, ενώ θα προχωρήσουμε και σε προσλήψεις» δήλωσε ο κ. Στεφανής.

«Επιθυμούμε να μπει τάξη. Η προσφυγική κρίση είναι σημαντική και οφείλουμε να τη διαχειριστούμε» πρόσθεσε ο υφυπουργός Άμυνας. 

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανή, τα νέα κέντρα κράτησης κλειστού τύπου θα υλοποιούν δύο δράσεις: την ταυτοποίηση του μετανάστη  και την διαδικασία αίτησης του ασύλου. 

Ο κ. Στεφανής εξέφρασε την εκτίμηση πως το νέο κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2020 ενώ στα υπόλοιπα νησιά οι νέες δομές θα μπορούν να φιλοξενούν μετανάστες έως τον Ιούλιο του 2020. 

Ο υφυπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο νέο Ενιαίο Φορέα Φύλαξης των Συνόρων, ο οποίος δημιουργείται, όπως είπε «ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και να λειτουργήσει ως αποτρεπτικό μέσο». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο νέος φορέας θα εντοπίζει τις κινήσεις προσφυγικών ροών στα παράλια. Εν συνεχεία, θα ειδοποιείται η Frontex και μετά θα επεμβαίνουν οι ελληνικές αρχές.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr