ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς από ΚΕΑ: «Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτυπωθεί και στο όνομά του»

Δημοσίευση 30 Νοεμβρίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 30 Νοεμβρίου 2019, 19:59
Παππάς από ΚΕΑ: «Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτυπωθεί και στο όνομά του»
Facebook Twitter Whatsapp

«Τα μέλη έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο»

Την άποψη του πώς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτά που θα πρέπει να αποφασίζουν για τις αλλαγές στο κόμμα, ακόμα και στο θέμα του ονόματος, εξέφρασε ο Νίκος Παππάς, μέσω twitter.

«Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτυπωθεί και στο όνομά του. Η προσθήκη προσδιορισμού στο "ΣΥΡΙΖΑ" θα σηματοδοτήσει την προοδευτική παράταξη και τον οικολογικό προσανατολισμό της. Στα δημοκρατικά κόμματα τα μέλη έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Και στο θέμα του ονόματος», έγραψε χαρακτηριστικά, δείχνοντας ξεκάθαρα τη θέση του απέναντι στις θέσεις που έχουν διατυπώσει οι «53».

«Το κόμμα μας –και ασφαλώς όχι «παράταξη»– είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι όποιες αναζητήσεις για αλλαγή ονόματος ή για συμπλήρωσή του για να «χωρέσει» συμμάχους μπορεί να δημιουργήσει συγχύσεις. Για παράδειγμα, έχουν προταθεί ονόματα που παραπέμπουν ευθέως σε συμμαχικό σχήμα και όχι σε ενιαίο πολιτικό οργανισμό», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο κείμενο – απόφαση ύστερα από πανελλαδική τους συνδιάσκεψη.

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς τόνισε στην ομιλία του στο ΚΕΑ: «Στον ΣΥΡΙΖΑ χωρούν όσοι ασπάζονται τη διακήρυξη που θα αποφασιστεί. Όποιος διαφώνησε με τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά συμφωνεί με το πρόγραμμά μας, ναι χωρά! Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιγράφουμε ποιοι δεν χωρούν»