ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης στην ΚΕΑ: «Ποιος αμφισβητεί τον Τσίπρα για την προεδρεία; Αυτή η εργαλειοποίηση μπορεί να μας αποπροσανατολίσει»

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 30 Νοεμβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 30 Νοεμβρίου 2019, 20:50
Σκουρλέτης στην ΚΕΑ: «Ποιος αμφισβητεί τον Τσίπρα για την προεδρεία; Αυτή η εργαλειοποίηση μπορεί να μας αποπροσανατολίσει»
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπαν Ξενογιαννακοπούλου και Κουβέλης

«Υπάρχουν διαφορετικές δυνάμεις που συγκλίνουν όμως σε ένα ιδεολογικό πλαίσιο ευρύτερης αποδοχής και έτσι οδηγηθήκαμε στο ώριμο βήμα ανασυγκρότησης του κόμματος.

Για να είναι πιο αποτελεσματική αυτή η προσπάθεια θα πρέπει ακομπλεξάριστα να αποτιμήσουμε τη μοναδική εμπειρία μας την κυβερνητική μας εμπειρία τι κάναμε το προηγούμενο διάστημα.  Όταν έχεις το θάρρος να κάνεις ιεραρχήσεις και να μιλήσεις και για λάθος βήματα», δήλωσε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Να μην διολισθήσουμε στην κακιά παράδοση και να αναγάγουμε σε σημαντικά άλλα ζητήματα όπως πώς θα εκλεγεί ο πρόεδρος του κόμματος.  Ποιος αμφισβητεί τον Τσίπρα; Αυτή η εργαλειοποίηση μπορεί να μας αποπροσανατολίσει από τη φυσιογνωμία. Δεν είναι μείζον και το θέμα του τίτλου του κόμματος».

Από την πλευρά της η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε: «Όσοι ερχόμαστε, ερχόμαστε με σεβασμό στην αριστερά. Ήμασταν στην ίδια όχθη του ποταμού. Στην πιο δύσκολη στιγμή της κυβέρνησης με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, τότε συγκροτήθηκε η προοδευτική συμμαχία. Τώρα δεν έρχονται για να πάρουν θέση, για συναλλαγή».

Ο Φώτης Κουβέλης πήρε θέση στο βήμα και τόνισε: «Απόλυτη ιδεολογική ταυτότητα είναι δύσκολο να υπάρξει. Έχω άποψη ότι δεν πρέπει να προσερχόμαστε με φοβίες για το τι θα συμβεί. Όσοι είμαστε εδώ δεν είδαμε ότι ο προτεινόμενος ιδεολογικος άξονας είναι ο δημοκρατικός σοσιαλισμός;

Έγιναν λάθη από την κυβέρνηση; Βεβαίως και παραλείψεις έγιναν. Αλλά με όρους που αξιολόγησε το 32% ήταν θετικό το ισοζύγιο; Ναι».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr