ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για το «πτυχίο» Διαματάρη - Πέτσας: «Το θέμα έχει λήξει» - Τσίπρας: «Κυβέρνηση πολιτικής εξαπάτησης και fake αριστείας»

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 3 Δεκεμβρίου 2019, 17:46
Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για το «πτυχίο» Διαματάρη - Πέτσας: «Το θέμα έχει λήξει» - Τσίπρας: «Κυβέρνηση πολιτικής εξαπάτησης και fake αριστείας»
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά την ομολογία ότι «σπούδασε αλλά δεν αποφοίτησε»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πλήρη κάλυψη παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον Αντώνη Διαματάρη, παρά τον σάλο που ξεσήκωσε η αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν είναι κάτοχος πτυχίου από το πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «το θέμα έχει λήξει για την κυβέρνηση, μετά την διευκρίνιση του κ. Διαματάρη ότι σπούδασε» κάνοντας έτσι και πολιτικά αποδεκτή τη χθεσινή απάντηση του υφυπουργού για το θέμα, παρά το ότι είχε προηγηθεί έντονος προβληματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο κ. Διαματάρης με δήλωσή του παραδέχθηκε ότι δεν έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, που έχει διανείμει η κυβέρνηση και έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, διευκρινίζοντας πως «πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».

Η υπόθεση η οποία εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις ξεκίνησε από δημοσίευμα της ομογενειακής ιστοσελίδας kalami.us, η οποία δημοσίευσε μια φωτογραφία που φέρεται να είναι η απάντηση του Πανεπιστημίου Κολούμπια σε ερώτηση για το πτυχίο του Αντώνη Διαματάρη.

Το πανεπιστήμιο φέρεται να απαντά πως ο υφυπουργός Εξωτερικών έχει μόνο εγγραφή (enrollement only) στο Πανεπιστήμιο  και δεν έχει αποκτήσει τίτλο σπουδών.

Ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση, με αφορμή το δημοσίευμα, του ΣΥΡΙΖΑ όπου έκανε λόγο για «Fake αριστεία».

«Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα. Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ακολούθησε η απάντηση Διαματάρη και νέα ανακοίνωση, αυτή τη φορά του Αλέξη Χαρίτση, για το θέμα. «Η μόνη αριστεία που επιδεικνύει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτακη είναι στην κοροϊδια των πολιτών περί "αξιοκρατίας". Εκεί ομολογουμένως αριστεύει», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Κυβέρνηση πολιτικής εξαπάτησης, fake αριστείας και πελατειακής δοσοληψίας

Την αποπομπή του υφυπουργού Εξωτερικών ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Αλεξανδρούπολη. Σε ανάρτησή του μάλιστα στο Facebook ανέφερε:

«Τελικά δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο...

Μετά τον διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, τους εκατοντάδες αποτυχημένους πολιτευτές και κομματάρχες που διόρισαν διοικητές στα δημόσια νοσοκομεία και το μαζικό γιουρούσι της ΝΔ στο Δημόσιο, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει απόλυτα και τον Υφυπουργό του, κ. Διαματάρη, παρά την ομολογία του για το πλαστό βιογραφικό του.

Έτσι επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Διαματάρης αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Ως ο αρχιτέκτονας μιας κυβέρνησης πολιτικής εξαπάτησης, fake αριστείας και πελατειακής δοσοληψίας».

Αιχμηρός εμφανίστηκε με ανάρτηση του στο facebook και ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης για την υπόθεση Διαμαντάρη. 

Ο κ. Χρηστίδης σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε: «Τα χρόνια της κρίσης χιλιάδες Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Με βάση τελευταία έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία τους δηλώνει ότι αιτίες αυτής της φυγής ήταν η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια. Είναι οι ίδιες αιτίες που δημιουργούν στην Ελλάδα, την αίσθηση της ανατροφοδοτούμενης κρίσης. Αξιακής, πολιτικής, οικονομικής. "Έλα μωρέ τίποτα δεν αλλάζει", λένε. Η είδηση ότι υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ δεν έχει πτυχίο που δήλωνε ότι κατέχει, δεν καλύπτεται από μια συγγνώμη. Ούτε από μια δικαιολογία. Όσοι εξυμνούν την αριστεία και την κανονικότητα, πρέπει σήμερα να μιλήσουν και να πράξουν».