ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίτσης στο «Ραντάρ» κατά ΝΔ: «Τρέμουν την Άγκυρα για να μην στείλει πρόσφυγες και μετανάστες»

Δημοσίευση 4 Δεκεμβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 4 Δεκεμβρίου 2019, 10:31
Κυρίτσης στο «Ραντάρ» κατά ΝΔ: «Τρέμουν την Άγκυρα για να μην στείλει πρόσφυγες και μετανάστες»
Facebook Twitter Whatsapp

«Το Δίκαιο της Θάλασσας είναι συντριπτικά υπέρ της Ελλάδας»

Για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα ελληνοτουρκικά μίλησε ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αφότου έγινε κυβερνητικό κόμμα, άρα μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και ο κόσμος άρχισε να τον βλέπει ως εναλλακτική κυβερνητική λύση, δίνει τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ για μια αντίστοιχη οργανωτική βάση. Το δεύτερο είναι ότι η πολιτική που ασκεί η ΝΔ είναι τέτοια, που σε σύντομο χρονικό διάστημα ίσως και ήδη, θα οδηγήσει σε απόγνωση ευρύτατα στρώματα του λαού, που θα πρέπει να στραφούν στην αριστερά για να πάει καλύτερα η ζωή τους», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο.

Για το αν η άποψη Κατρούγκαλου για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία είναι η κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ: «Προφανώς, μόνο μέσα από τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των Συνθηκών, μπορείς να μπεις σε μια διαδικασία οικονομικής συνεργασίας. Στην Τουρκία πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν με πειρατικές αντιλήψεις. Αν πάψουν να είναι αρνητικοί τότε κάτι θα κερδίσουν και αυτοί. Το ισχύον δίκαιο της θάλασσας για το Αιγαίο έχε προβλέψεις που είναι συντριπτικά υπέρ της Ελλάδας».

Για τη στάση της ΝΔ: «Θεωρούν ότι αν υψώσουν έστω και μια οκτάβα τον τόνου της φωνής στην Άγκυρα, εκείνη θα στείλει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο. Τρέμουν την υπόθεση και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα».