ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Σπίρτζη κατά Τσακαλώτου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2020, 20:29
Αιχμές Σπίρτζη κατά Τσακαλώτου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε ο βουλευτής και πρώην υπουργός

Αιχμές εναντίον εκείνων που εφάρμοσαν το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και στάθηκε η αιτία μεταξύ άλλων για να ηττηθούν στις εκλογές αφήνει ο βουλευτής και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής», ο κ. Σπίρτζης υπεραμύνεται της διεύρυνσης, ενώ τονίζει ότι υπάρχουν συντηρητικές φωνές που επιθυμούν την διατήρηση της υπάρχουσας κομματικής γραφειοκρατίας.

«Όσα διαδικαστικά οργανωτικά προσχήματα και αν βρουν όποιοι αντιδρούν στον μετασχηματισμό που εκφράζεται στην πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, δεν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κ. Σπίρτζης είναι απόλυτα σαφής: «Σε αυτή την προσπάθεια υπήρξαν δογματικές αντιλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτούμενες μνημονιακές δεσμεύσεις, που γίνονταν ακόμη πιο επιτακτικές τόσο από το παρελκυστικό παιχνίδι της αντιπολίτευσης εντός και εκτός Ελλάδας, όσο και από την συνδρομή συμφερόντων που προσέτρεχαν στους δανειστές για να επιβληθούν νέα κάθε φορά προαπαιτούμενα, με τον εκβιασμό της μη ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης.

«Αυτές οι αντιλήψεις και οι υπερβολικές απαιτήσεις όταν μας ξεπερνούσαν αντιμετωπίζονταν συνήθως από τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα. Και δυστυχώς δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκαν τέτοιες παρεμβάσεις», επισημαίνει μεταξύ άλλων...

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr