ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H KNE καταγγέλλει «τη νέα επιβολή του "νόμος και τάξη" απέναντι σε θεραπευόμενους της μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω»

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2020, 15:49
H KNE καταγγέλλει «τη νέα επιβολή του "νόμος και τάξη" απέναντι σε θεραπευόμενους της μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω»
Facebook Twitter Whatsapp

«υποβλήθηκαν, εντελώς αναίτια, σε δημόσιο σωματικό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων»

H KNE καταγγέλλει «τη νέα επιβολή του δόγματος "νόμος και τάξη", αυτήν τη φορά απέναντι σε θεραπευόμενους της μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω, που υποβλήθηκαν, εντελώς αναίτια, σε δημόσιο σωματικό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων εν μέσω θεραπευτικής δραστηριότητας». 

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΚΝΕ, «οι δυνάμεις της Αστυνομίας, παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τους υπεύθυνους συνοδούς πως πρόκειται για μέλη προγράμματος απεξάρτησης και την εύλογη διαμαρτυρία τους για τον απαράδεκτο τρόπο συμπεριφοράς απέναντι σε θεραπευόμενους, που βρίσκονται στην ευάλωτη φάση της ψυχολογικής απεξάρτησης, όχι μόνο προχώρησαν σε έλεγχο, αλλά επιπλέον δήλωσαν ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να παίρνει από αυτούς άδεια, όταν πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι θεραπευόμενοι!». 

«Τέτοιες πράξεις όχι μόνο ακυρώνουν τον αγώνα των μελών του προγράμματος να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους, αλλά στέλνουν το γενικότερο μήνυμα πως οι εξαρτημένοι, ακόμα κι αν μπουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης, αποτελούν στόχο των δυνάμεων καταστολής, καταδικάζοντάς τους στην περιθωριοποίηση και τον στιγματισμό. Αποτελεί έμπρακτο χτύπημα στη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη, στο κίνητρο για απεξάρτηση», τονίζει η ΚΝΕ.