ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράικου: Υπάρχει πολιτικό πρόσωπο πέραν των 10 που είναι στη δικογραφία της Novartis

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2020, 15:36
Ράικου: Υπάρχει πολιτικό πρόσωπο πέραν των 10 που είναι στη δικογραφία της Novartis
Facebook Twitter Whatsapp

Αποκάλυψη από την πρώην εισαγγελέα

Στην αποκάλυψη πως ακόμη ένα πολιτικό πρόσωπο στη λίστα της Novartis, πέραν των 10 που αναγράφονται στη δικογραφία που είχε φτάσει στη Βουλή, προχώρησε κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή η πρώην εισαγγελέας Ελένη Ράικου, σύμφωνα με διαρροή που έδωσε το Κίνημα Αλλαγής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Β. Κεγκέρογλου, φέρεται να ρώτησε την κ. Ράικου: «Το Κίνημα Αλλαγής κ.Πρόεδρε ζητά να έρθει η λίστα με τους παραλήπτες των 118 εκατομμύριων ευρώ στην προκαταρκτικη επιτροπή. Θυμάστε τώρα κυρία Ράικου το όνομα από τους παραλήπτες που είχε τις περισσότερες καταβολές; Θυμάστε το εύρος των ποσών προς γιατρούς ή όποιους άλλους;»

Η κ. Ράικου φέρεται να απάντησε κατά τις ίδιες πηγές: «Ξεκινούσαν από 400 ή 500 ευρώ και αυξάνονταν μέχρι τα 1000 ευρώ ή και περισσότερα. Σε κάποιους επαναλαμβάνονταν ωστόσο οι καταβολές. Εγώ πάντως όταν έφυγα κάλεσα τους συνεργάτες μου και τους είπα να μην σταματήσουν ούτε λεπτό την έρευνα. Μετά είδατε τί έγινε. Είδατε πουθενά στοιχεία; Μόνο για τον άνδρα μου και τους πολιτικούς λένε. Το είπα και πριν, η έρευνα μετατράπηκε σε σκευωρία».

Τότε κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κεγκέρογλου ρώτησε: «Σε αυτή τη λίστα είδατε όνομα πολιτικού;», με την κ. Ράικου κατά τις ίδιες πηγές να απαντά: «Ναι είχα δει ένα όνομα και διεύθυνση που ταίριαζε με όνομα έλληνα πολιτικού αλλά μετά έφυγα από την Εισαγγελία και δεν ξέρω τι έγινε».

Ο κ. Κεγκέρογλου τότε ρώτησε την κ. Ράικου εάν αυτό το πρόσωπο ήταν ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αναγράφονται στη δικογραφία με την πρώην εισαγγελέα να απαντά κατά τις πληροφορίες που διαρρέει το ΚΙΝΑΛ: «Όχι δεν ήταν από τους δέκα».