ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση για ψευδορκία ετοιμάζει η πλευρά Παπαγγελόπουλου κατά Ράικου: «Εφόσον ευσταθούν οι διαρροές από την κατάθεσή της στη Βουλή»

Δημοσίευση 23 Ιανουαρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2020, 10:30
Μήνυση για ψευδορκία ετοιμάζει η πλευρά Παπαγγελόπουλου κατά Ράικου: «Εφόσον ευσταθούν οι διαρροές από την κατάθεσή της στη Βουλή»
Facebook Twitter Whatsapp

Η ανακοίνωση των συνήγορών του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «απαράδεκτες και παράνομες» τις διαρροές αποσπασμάτων από την κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου και δηλώνουν ότι θα ασκήσουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της κυρίας Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου.

Παράλληλα αναφέρουν, ότι «οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτες και παράνομες, επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα ως συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, με αφορμή την κατάθεση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, δήλωσαν τα ακόλουθα:

Μόλις λάβουμε την κατάθεση της κας Ράικου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή της προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Δημ. Παπαγγελόπουλου και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διαρροές, θα καταθέσουμε αγωγή αποζημίωσης και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της κυρίας Ελένης Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου για τις εν γνώσει της ψευδείς καταθέσεις της.

Οι αναφορές της αυτές, όπως τουλάχιστον έχουν διαρρεύσει, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες αναφορές της και αυτό προκύπτει από έγγραφα και από τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα.

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτες και παράνομες, επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου».

Αποκαλύψεις - «φωτιά» από την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς

Κατά την κατάθεσή της την Τετάρτη, η κ. Ράικου, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι «Αρκετοί έχουν εμπλακεί σε υπόθεσεις. Υπήρξαμε συνάδελφοι μου που είπαν πως είχαν ίδιες εμπλοκές από Παπαγγελόπουλο όμως δεν θέλουν να μιλήσουν. Υπάρχουν κι άλλοι». 

Στη συνέχεια, η Ελένη Ράικου φέρεται να είπε πως «υπάρχουν κι άλλοι δικαστικοί λειτουργοί που πιέζονταν από τον Παπαγγελόπουλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς ανέφερε ότι το ενδιαφέρον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης εστίαζε μόνο στους πολιτικούς. «Δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος Υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Novartis. Γι΄αυτό και έστησε την σκευωρία», φέρεται να κατέθεσε.

«Είναι αρκετοί. Το ζήτημα είναι πόσοι θέλουν να περάσουν όλη αυτή τη δοκιμασία. Μου έχουν πει συνάδελφοί μου οτι έχουν περάσει τα ίδια, αλλά πρέπει οι ίδιοι να έρθουν εδώ να τα πουν. Κι αν το κάνουν, μπαίνουν σε διαδικασία στοχοποίησης. Δείτε εμένα που αρνήθηκα να υποκύψω στις παρεμβάσεις... Και στοχοποίηση στη στοχοποίηση φθάνεις να φοβάσαι ακόμη και για τη ζωή σου. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική αλλά και τη φυσική σου εξόντωση. Με τη στοχοποίηση εμένα με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις», φέρεται να είπε ακόμα.