ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος στο «Ραντάρ» για ελληνοτουρκικά: «Προωθούν τη λύση να δώσουν το Καστελόριζο για να κρατήσουν Ρόδο και Λέρο ελληνικές»

Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 3 Φεβρουαρίου 2020, 14:47
Βελόπουλος στο «Ραντάρ» για ελληνοτουρκικά: «Προωθούν τη λύση να δώσουν το Καστελόριζο για να κρατήσουν Ρόδο και Λέρο ελληνικές»
Facebook Twitter Whatsapp

«Η κ. Μπακογιάννη, θεωρώ ότι συμπεριφέρεται ως λαγός άλλων συμφερόντων»

Σκληρή επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, για την πολιτική που ασκεί στα εθνικά θέματα, αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σύμφωνα με τον αρχηγό του κόμματος, έχει στο μυαλό του τη λύση της Χάγης.

«Είναι η ΝΔ δεξιά; Αδέξια είναι! Η ΝΔ ένα κομμουνιστικό κόμμα, έχει μια αριστεροφοβία και συνεχώς μαζεύεται. Δεν υπάρχει δεξιά στην Ελλάδα, όπως δεν υπάρχει και αριστερά. Ένα συστημικό κόμμα είναι το ΚΚΕ, που υπάρχει για να υπάρχει, γιατί δεν έχει και κάτι συγκεκριμένο να πει. Εγώ αριστερό που να μένει στην Εκάλη και να έχει τζιπ 3.000 κυβικών, δεν φαντάζομαι ο Στάλιν και όλοι αυτοί οι αριστεροί να κυκλοφορούσαν με τέτοια τζιπ», τόνισε αρχικά ο κ. Βελόπουλος στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και αναφέρθηκε στην άνοδο του κόμματός του, στην τελευταία δημοσκόπηση:

«Είναι τελείως διαφορετική η προσέγγιση που έχουμε στα πράγματα. Εμένα με ενοχλεί που όλοι προσπαθούν να βρουν την άνοδο της Ελληνικής Λύσης, η οποία θα πάει πολύ ψηλά, στην άσκηση πολιτικής στο μεταναστευτικό και στα εθνικά θέματα. Δεν είναι εκεί το θέμα. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχει οικονομικό πρόγραμμα 290 σελίδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε γιατί ήταν όλοι αντιΠΑΣΟΚ και αντιΝΔ. Δυστυχώς έτσι ψηφίζουν οι πολίτες. Εγώ θέλω ένα πολίτη που να επιλέγει πρόγραμμα πραγματικό».

Για την επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν: «Οι Αμερικανοί θέλουν από τους Έλληνες και τους Τούρκους, αυτό που η κ. Μπακογιάννη προχωρά και προωθεί και περιέργως με σιωπή του πρωθυπουργού. Να χάσουμε το Καστελόριζο και να πάρουμε τη Λέρο και τη Ρόδο. Η κεντρική ιδέα στις δηλώσεις Μπακογιάννη, δεν θα πω ότι είναι προδοτική, που είναι στα όρια αυτά, είναι ευφυολόγημα. Να δώσουμε το Καστελόριζο για να αφήσουμε τη Ρόδο και τη Λέρο ελληνικές. Η προσφυγή στη Χάγη, έτσι όπως τίθεται από την ελληνική πλευρά, είναι να πάμε να συζητήσουμε αυτά που θέλουν οι Τούρκοι από την Ελλάδα. Δεν θέτουμε κι εμείς ζητήματα που αφορούν τις δικές μας διεκδικήσεις, οι οποίες είναι και νόμιμες. Όπως Ίμβρος και Τένεδος αυτοδιοίκητο, αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, κρυπτοχριστιανοί, Πατριαρχείο, άσκηση σχετικών καθηκόντων στην Τουρκία ελεύθερα. Η ελληνική πλευρά από την εποχή του Παπανδρέου, είχαμε το δόγμα του δεν διεκδικώ τίποτα. Όταν λοιπόν δεν διεκδικείς εσύ και διεκδικεί ο γείτονάς σου, θα χάσεις κι αυτά που έχεις. Η κ. Μπακογιάννη, θεωρώ ότι συμπεριφέρεται ως λαγός άλλων συμφερόντων, μιας περίεργης συναλλαγής με εντολή των Αμερικανών».

Για το αν η Ελληνική Λύση είναι εναντίον των Αμερικανών: «Είμαι εναντίον της σχέσης με άλλη χώρα, όταν αυτή δεν με βοηθάει. Πότε βοήθησαν οι Αμερικάνοι την Ελλάδα; Δεν είμαι με τη Δύση που βομβαρδίζει αθώες ψυχές ή δεν τιμά την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό. Δεν μπορώ να είμαι με τη Δύση, η οποία είναι κατακερματισμένη».

Για το τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Στο μυαλό του πρωθυπουργού είναι η Χάγη και βλέπω ότι τελευταία η κλιμάκωση από την κ. Μπακογιάννη και άλλους, είναι να μιλούν για ανταλλαγή και μας πηγαίνουν βήμα βήμα προς τα εκεί, ξεχνώντας ότι η Ελλάδα προσέφυγε στη Χάγη το ’76 και ηττήθηκε. Εγώ είμαι αντίθετος στη Χάγη».