ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουλουπάκη: Ο Μανίας υπέγραψε τις καταθέσεις που μας έδωσε – Ζητά έρευνα για ψευδή καταμήνυση

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 30 Ιανουαρίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 3 Φεβρουαρίου 2020, 12:10
Τουλουπάκη: Ο Μανίας υπέγραψε τις καταθέσεις που μας έδωσε – Ζητά έρευνα για ψευδή καταμήνυση
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του ο κ. Μανίας 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπηρεσιακή αναφορά στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έστειλε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Με αυτή ζητεί να διερευνηθεί εάν συντρέχουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων από τον Νικόλαο Μανία και ειδικότερα της ψευδούς καταμήνυσης.

Η αναφορά αυτή έρχεται σε συνέχεια των όσων φέρεται να κατήγγειλε ο κ. Μανίας, ότι δεν είχε διαβάσει την κατάθεση που υπέγραψε. «Δεν είμαι υπερήφανος γι' αυτό. Δεν μου είπαν οι Εισαγγελείς ότι είχα τέτοιο δικαίωμα. Ήμουν εκεί χωρίς δικηγόρο», φέρεται να ισχυρίστηκε.

Μάλιστα, η κ. Τουλουπάκη έστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή και αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Μανία στους εισαγγελείς διαφθοράς.

Δείτε απόσπασμα από την αναφορά Τουλουπάκη:

«Στην αίτησή του ο Ν. Μανίας εξέθεσε ότι κλήθηκε και κατέθεσε ενόρκως ενώπιων του Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου που διενεργεί μετά από σχετική παραγγελία του Εισαγγελέα Διαφθοράς προκαταρκτική εξέταση όπου και προσκόμισε στοιχεία χρήσιμα κατά την κρίση του για τη διερεύνηση της υπόθεσης (προσκομίζεται σε φωτοαντίγραφο το υποβλητικό έγγραφο της …) καθώς και ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν δεδομένης της ιδιότητας που είχε κατά το χρόνο των διερευνώμενων πράξεων στα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας αλλά και μεταγενέσταερα υπέστη προπηλακισμό και βιαιοπραγίες προκειμένου να εκφοβισθεί και να αφαιρεθούν από την κατοχή του στοιχεία από την σχετική επαγγελματική του δραστηριότητα. Η αίτηση αυτή του Νικόλαου Μανία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς για τις δικές της ενέργειες δια του ….

Την 4-4-2019, εμφανίστηκε αυθορμήτως ενώπιον μας ο Νικόλαος Μανίας και ζήτησε σε εκτέλεση της προαναφερθείσας αίτησής του προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αναγγέλλει αξιόποινες πράξεις τρίτων προσώπων και να υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 263Β ΠΚ. Ακολούθως την 13:50 της ίδιας ημέρας προέβημεν κατά νόμο στη σύνταξη της προσκομιζόμενης σε υπηρεσιακό αντίγραφο Έκθεσης Αναγγελίας Αξιόποινης Πράξης κατ…. όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της σχετικής Έκθεσης προφανώς δεν πρόκειται περί κατάθεσης όπως εσφαλμένα υπολαμβάνει ο αιτών αλλά περί αναγγελλίας αξιοποίνων πράξεων τις οποίες αυθορμήτως ζήτησε να αναγγείλει ο κ. Ν. Μανίας. Τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία καθόσον στην αναγγελία αξιόποινων πράξεων ο Ν. Μανίας ανέφερε όσα ήθελε ο ίδιος δεν του υποβλήθηκαν ερωτήσεις ενώ ο ίδιος με αυτή επιβεβαίωσε το περιεχόμενο των όσων είχε καταθέσει ενόρκως στους διενεργούντες προκαταρκτική εξέταση υπαλλήλους του Μικτού κλιμακίου Ελέγχου (…). Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης και απολύτως καταλυτικό των αναληθών αναφορών του Νικολάου Μανία στις έγγραφες εξηγήσεις του στις οποίες αναφέρεται ο αιτών Ανδρέας Λοβέρδος είναι το γεγονός ότι ο Ν. Μανίας υπεγράφη τη θέση «ο Αναγγέλλων» κάτω από τη φράση «Αφού αναγνώσθηκε βεβαιώθηκε και υπογράφεται όπως ακολουθεί», ενώ έθεσε τη μονογραφή του σε κάθε σελίδα της έκθεσης. Το ίδιο κάναμε και εμείς οι εισαγγελείς αλλά κι η συντάξασα την έκθεση δικαστική γραμματέας διαδικασία που πάντοτε τηρείται από εμάς όπως και από το σύνολο των αρμοδίων που συντάσσουν εκθέσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΠΔ. Σημειωτέον ότι όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις ο αναγγείλας πριν υπογράψει διάβασε ο ίδιος την προηγουμένως αναγνωσθείσα από εμάς έκθεση η οποία εκτυπώθηκε από τον εκτυπωτή της Υπηρεσίας για τυχόν διορθώσεις συμφώνησε προφανέστατα με το περιεχόμενο της Έκθεσης και την υπέγραψε πρώτος αυτός ακολούθως εμείς οι εισαγγελείς με ιεραρχική σειρά και τελευταία η δικαστική γραμματέας. Με βάση τα ανωτέρω, υποβάλουμε την παρούσα υπηρεσιακή αναφορά προκειμένου να διερευνηθεί εάν συντρέχουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων από τον Νικόλαο Μανία και ειδικότερα της ψευδους καταμήνυσης (άρθρο 229 παρ1 ΠΚ), σύμφωνα με την οποία «Όποιος εν γνώσει αναφέρει για άλλον ψευδώς ενοποιόν αρχής ότι τέλεσε αξιόποινη πράξη ή πειθαρχική παράβαση, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή), καθώς και τυχόν συμμετοχής τρίτων στην πιο πάνω πράξη».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr