ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Παυλόπουλου στον Σι Τζινπίνγκ

Δημοσίευση 5 Φεβρουαρίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2020, 16:54
Επιστολή Παυλόπουλου στον Σι Τζινπίνγκ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Παυλόπουλος στην επιστολή του εκφράζει μεταξύ άλλων την θλίψη του για τον θάνατο εκατοντάδων κινέζων πολιτών από τον κορωνοϊό.

Επιστολή στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος στην επιστολή του εκφράζει μεταξύ άλλων την θλίψη του για τον θάνατο εκατοντάδων κινέζων πολιτών από τον κορωνοϊό και εκφράζει τη συμπόνοια του ελληνικού λαού.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς την επιδημία του νέου κορωνοϊού στην Wuhan της Κίνας.

Ο τραγικός θάνατος εκατοντάδων Κινέζων πολιτών και οι δυσμενείς συνέπειες που η επιδημία έχει προκαλέσει στις ζωές εκατομμυρίων με έχουν γεμίσει θλίψη.

Σ’ αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για την Κίνα, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ο Ελληνικός Λαός συμπάσχει πλήρως με τον φίλο Κινεζικό Λαό.

Ελπίζουμε όλοι ότι ο νέος κορωνοϊός σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο, χάρη στα αποφασιστικά μέτρα των κινεζικών αρχών, οι οποίες έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για το σκοπό αυτό, προκειμένου να προστατεύσουν, όχι μόνον τους Κινέζους πολίτες, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο από την εξάπλωση της νόσου.

Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων της επιδημίας και στους ασθενείς που πάσχουν από τον ιό, στους οποίους θα ήθελα να ευχηθώ, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους όλων των Ελλήνων, ταχεία ανάρρωση.


Με τους θερμότερους χαιρετισμούς μου

Προκόπιος Β. Παυλόπουλος»