ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για Novartis - Τσατάνη: «Άλλαξε ο νόμος για να διωχθώ - Όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος για εμένα ήταν στην προκήρυξη των "Πυρήνων της Φωτιάς"»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 6 Φεβρουαρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2020, 15:29
Προανακριτική για Novartis - Τσατάνη: «Άλλαξε ο νόμος για να διωχθώ - Όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος για εμένα ήταν στην προκήρυξη των "Πυρήνων της Φωτιάς"»
Facebook Twitter Whatsapp

Βαριές κατηγορίες της πρώην εισαγγελέα Εφετών σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης

Ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που διερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis βρέθηκε την Πέμπτη η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Η κυρία Τσατάνη ήταν η πρώτη που είχε καταγγείλει δημόσια τον κ. Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στην υπόθεση Βγενόπουλου. Η κατάθεσή της θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

«Ο Παπαγγελόπουλος μπήκε σε συνάντηση εισαγγελέων για προκαταρκτική έρευνα»

Κατά την κατάθεσή της, η κυρία Τσάτάνη φέρεται να είπε πως «ενώ ήμασταν σε συντονιστική συνάντηση εισαγγελέων και σε εξελιξη προκαταρκτικής έρευνας μπήκε μεσα ο κ. Παπαγγελόπουλος και ειπε ότι θα παρακολουθήσει τη σύσκεψη διότι  ενδιαφέρεται. Τελικώς με πίεσή μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα. Από τότε συνέβησαν τα εξής: 15Αυγουστο με πήρε δημοσιογράφος (ανέφερε όνομα) στο τηλέφωνο και μου έθεσε θέμα γιατί επέτρεψα να είναι υποψήφιος ο κ. Ντογιάκος. Του ζήτησα να μην με ξαναενοχλήσει. Μου ειπε "μην μου απαντάτε και θα δειτε τι έχω για εσάς"».

«Καθημερινά τα έντυπα του δημοσιογράφου (ανέφερε όνομα) με στοχοποιούσαν ως δήθεν διεφθαρμένη εισαγγελέα λογω της υπόθεσης Βγενοπούλου» επισήμανε η ίδια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η κυρία Τσατάνη είπε πως «πριν ξεκινήσει το κυνήγι μου από τον Παπαγγελόπουλο, υπήρξε δημοσίευμα δημοσιογράφου (ανέφερε όνομα) με τίτλο "Ένα βήμα πριν τη δίωξη". Και μετά υπήρξε άλλο δημοσίευμα επίσης του ίδιου δημοσιογράφου (ανέφερε όνομα) με δήλωση Παπαγγελόπουλου που έλεγε οτι 'Δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα"». «Στις 22/11/15 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: "Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου"», φέρεται να πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ η κ. Τσατάνη φέρεται να υποστήριξε πως οι απειλές που δέχθηκε έχουν «την ίδια μεθοδολογία που συναντάμε σε εγκληματικές οργανώσεις».

«Άλλαξε ο νόμος για να διωχθώ»

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η πρώην εισαγγελέας Εφετών σημείωσε ότι «μετά υπήρξε κι άλλη ανάρτηση σε ιστότοπο με φωτογραφία του κ. Παπαγγελόπουλου, δηλώνοντας ότι δεν θα ανεχθεί δικαστικά πραξικοπήματα και είχε ζητήσει απο την κ. Κοτζαμάνη την αποβολή μου απο το Σώμα. 14.11.15 συνάντησα τον κ. Παπαγγελόπουλο και μου ζητησε να επιστρέψω φάκελο στη Ράικου για να ασκηθούν διώξεις. 22/11.15 με πήρε τηλέφωνο, τον κάλεσα απο την οικία μου και με εκβίασε, λέγοντάς μου γιατί δεν επέστρεψα ακόμη τη δικογραφία και εάν δεν την επιστρέψω θα ξεκινήσει άγριος πόλεμος σε βαρος μου. Ζητησε να συμμορφωθώ για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου. 24.11 μου κανει αναφορά ο δημοσιογράφος (ανέφερε όνομα) που αρχειοθετήθηκε από το πειθαρχικό. Επειδή αρχειοθετήθηκε η υπόθεση αλλάζει το πειθαρχικό και δόθηκε δικαίωμα ελέγχου από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου που μέχρι τότε δεν υπήρχε και άρχισε η πειθαρχική μου δίωξη από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Έγινε αλλαγή νόμου μόνο και μόνο για να διώχθω».

«Όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος για εμένα ήταν στην προκήρυξη των "Πυρήνων της Φωτιάς"»

«Η κυρία Θάνου με δίωξε πειθαρχικά και ανέλαβε και την κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε. Και διώκτης και κριτής», φέρεται να τόνισε και πρόσθεσε: «ότι είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι, αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των "Πυρήνων της Φωτιάς" μετά την επίθεση σε βάρος μου. Όλες οι παρεμβάσεις και τρίτων και του Παπαγγελόπουλου αποσκοπούσαν στο να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του Βγενοπούλου, επειδή είχε εμμονή».

«Εγώ αρνήθηκα να ενδώσω σε πιέσεις και δέχθηκα όχι μόνο δημοσιεύματα, αλλά και πειθαρχικά και τρομοκρατική επίθεση», φέρεται να πρόσθεσε.

Το αίτημα του ΚΙΝΑΛ για ανωμοτί κατάθεση της Τουλουπάκη

Η σημερινή διαδικασία άρχισε με το γραπτό αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να προσέλθει στην επιτροπή σε ανωμοτί κατάθεση, «διότι έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής βρήκε σύμφωνη τη ΝΔ, ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο κ. Λάππας ανέφερε πως «είναι νοσηρό όλο αυτό, θα ήταν ολέθριο αν τελικά υιοθετηθεί από τη ΝΔ». «Θέλω να πω ότι παραποιήθηκαν αυτά που είχα πει στην προχθεσινή συνεδρίαση» φέρεται να είπε ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

Ποια είναι η Γεωργία Τσατάνη

Η Γεωργία Τσατάνη, η οποία έχει χειριστεί πολύ σημαντικές υποθέσεις, όπως το Βατοπέδι, την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία και έθεσε στο αρχείο, δεχόμενη επικρίσεις για την ενέργειά της αυτή, καθώς και υποθέσεις εξοπλιστικών, έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης το 2016.

Τότε, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση έξω από το σπίτι της Εισαγγελέως.

Μάλιστα, όπως είχαν αναφέρει στην προκήρυξή τους, η επίθεση έγινε για δύο λόγους και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι η κ. Τσατάνη είναι «μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος που εξαφανίζει δικογραφίες» και για τη συμμετοχή της «στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας».

Συμπληρωματικές καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων για Novartis

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην σε συμπληρωματικές καταθέσεις για την υπόθεση της Novartis, προχώρησαν στις 4-12-2019, οι προστατευόμενοι μάρτυρες, Μάξιμος Σαράφης και Αικατερίνη Κελέση.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη- που εστάλησαν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, οι δύο μάρτυρες επιμένουν σε όσα έχουν καταθέσει και δηλώνουν πως δεν πιέστηκαν.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr