ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικά Σωματεία κατά Κουρουμπλή: Ανιστόρητη και προσβλητική τη δήλωσή του

Δημοσίευση 13 Φεβρουαρίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 13 Φεβρουαρίου 2020, 20:00
Προσφυγικά Σωματεία κατά Κουρουμπλή: Ανιστόρητη και προσβλητική τη δήλωσή του
Facebook Twitter Whatsapp

«Η ΟΠΣΕ δεν μπαίνει καν στη διαδικασία παράθεσης επιχειρημάτων και ιστορικών στοιχείων για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρή κριτική κατά του πρώην υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή άσκησαν προσφυγικά σωματεία της χώρας, για τη δήλωσή του περί Ελλήνων από τη Μικρά Ασία.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της «η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος χαρακτηρίζει απαράδεκτη, ανιστόρητη και προσβλητική τη δήλωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή περί λαθραίας εισόδου στην Ελλάδα, των αειμνήστων Ελλήνων και Ορθοδόξων Χριστιανών προγόνων μας».

«Η ΟΠΣΕ δεν μπαίνει καν στη διαδικασία παράθεσης επιχειρημάτων και ιστορικών στοιχείων για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής και τον τρόπο που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες από τις αλησμόνητες πατρίδες. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του τεράστιου λάθους του για τη …σύγκριση που επιχείρησε, οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τα εκατομμύρια των απογόνων προσφύγων στην Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση.