ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Τουλουπάκη σε προκαταρκτική: Σε διαφορετικά δωμάτια και με ηλεκτρονικά μέσα η εξέταση των προστατευόμενων

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2020, 16:12
Επιστολή Τουλουπάκη σε προκαταρκτική: Σε διαφορετικά δωμάτια και με ηλεκτρονικά μέσα η εξέταση των προστατευόμενων
Facebook Twitter Whatsapp

Η εν λόγω επιστολή πάντως έρχεται σε συνέχεια της επιστολής από τη ΓΑΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα ακόμα κόμπο στον γόρδιο δεσμό της εξέτασης των πρποστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης, Novartis, Μάξιμο Σαράφη και Αικατερίνη Κελέση, προσθέτει με επιστολή της στην προανακριτική επιτροπή η Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με τις συγκεχυμένες πληροφορίες, στην επιστολή της η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς τονίζει την ανάγκη η εξέταση των μαρτύρων να γίνει σε διαφορετικά δωμάτια και με ηλεκτρονικά μέσα που θα αλλοιώνουν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά.

Η εν λόγω επιστολή πάντως έρχεται σε συνέχεια της επιστολής από τη ΓΑΔΑ, στην οποία- και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- αναφέρονται οι δυνατότητες εξέτασης που έχει η επιτροπή μεταξύ των οποίων και δια ζώσης χωρίς διακριτικά, κουκούλες, περούκες ή οποιοδήποτε άλλο μέσο αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά τους.

Σε κάθε περίπτωση η απάντηση στον τρόπο εξέτασης των μαρτύρων αναμένεται να αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ των κομμάτων στην επιτροπή. Και αυτό γιατί τόσο η πλειοψηφία όσο και τα ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΕΛ. Λύση, επιθυμούν η εξέταση να είναι αυτοπρόσωπη με τα φυσικά χαρακτηριστικά των μαρτύρων να φαίνονται. Στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο επιμένουν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί και επιμένουν στην χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Το τι τελικά θα αποφασιστεί παραμένει άγνωστο αν και το κλίμα για τη συνεδρίαση της επιτροπής της προσεχούς Δευτέρας έχει ήδη δυναμιτιστεί με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισημαίνουν: «Αν επιμείνουν, θα καταγγείλουμε και αποχωρήσουμε. Ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα πάμε».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της πλειοψηφίας, οι πληροφορίες επιμένουν πως τα μέλη της συνεχίζουν να δηλώνουν πως η εξέταση θα πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς συνέβη στην κατάθεση των προστατευόμενων στον Λ. Σοφουλάκη στα τέλη του 2019.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr