ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική – Κυβέλου: Στοχοποιήθηκα αμέσως μετά την προσφυγή μου κατά της κ. Τουλουπάκη

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου 2020, 18:00 / Ανανεώθηκε 17 Φεβρουαρίου 2020, 18:28
Προανακριτική – Κυβέλου: Στοχοποιήθηκα αμέσως μετά την προσφυγή μου κατά της κ. Τουλουπάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Τι καταθέτει στην Προανακριτική

Στοχοποίηση σε βάρος της αμέσως μετά την κατάθεση προσφυγής σε βάρος του διορισμού της Ελένης Τουλουπάκη ως εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, κατήγγειλε σύμφωνα με πληροφορίες στην Προανακριτική Επιτροπή η εισαγγελική λειτουργός Ευ. Κυβελου.

Κατά πληροφορίες, η κ. Κυβέλου φέρεται να κατέθεσε πως «μόλις προσέφυγα κατά της κρίσης να γίνει εισαγγελέας διαφθοράς η κα Τουλουπάκη δεν φανταζόμουν τι θα επακολουθούσε. Η εφημερίδα [λέει όνομα] με δημοσίευμα στράφηκε εναντίον μας. Αρχικά κληθήκαμε ως μάρτυρες και μετά την προσφυγή μου σε βάρος της Τουλουπάκη, μια ημέρα πριν τη συζήτηση της προσφυγής μου στον Άρειο Πάγο βγήκε με πρωτοσέλιδο σε βάρος μου η εφημερίδα [λέει όνομα]. Όλοι στο εισαγγελικό σώμα συμφωνούσαν με τη θέση μου για την κα Τουλουπάκη, ότι δεν ήταν επαρκής για τη θέση. Μόνο οι εισαγγελείς που ήταν του κυρίου Παπαγγελόπουλου συμφωνούσαν».

«Η Τσατάνη ήταν αγαπημένος στόχος Παπαγγελόπουλου. Στο ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας [λέει όνομα] στοχοποιούμαι και εγώ, άρα πιθανολογώ την προέλευση [σ.σ. του δημοσιεύματος]. Όλα αυτά μια ημέρα πριν τη συζήτηση της προσφυγής. Το δημοσίευμα της εφημερίδας προκαταβάλει την απόρριψη της προσφυγής μου», συνέχεισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, η κ. Κυβέλου φέρεται να κατέθεσε πως «ο εκδότης της εφημερίδας [λέει το όνομα] μαθαίνω πως τυγχάνει να είναι φίλος του κ. Παπαγγελόπουλου. Άρα κατανοώ την προέλευση των δημοσιευμάτων σε βάρος μου. Προέρχονται από τον Παπαγγελόπουλο. Μετά το δημοσίευμα ελέγχθηκα πειθαρχικά (…) Ασφαλώς φοβάμαι».  

Σύμφωνα με πηγές από το ΚΙΝΑΛ, η κ. Κυβέλου αναλυτικά αναφέρθηκε στους λόγους που την ώθησαν να προσφύγει κατά του διορισμού της κ. Τουλουπάκη: «Για τη θέση του Εισαγγελέα Διαφθοράς έπρεπε να επιλεγεί κάποιος με κύρος, ικανότητα, νομική κατάρτιση. Όχι κάποιος που έχει προσωπικές σχέσεις.  Η κα Ελένη Τουλουπάκη όταν επελέγη δεν υπηρετούσε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Δεν είχε ούτε μία μέρα πραγματικής εμπειρίας αντιεισαγγελέως Εφετών και επίσης παρακάμφθηκαν όλοι οι υπηρετούντες αντιεισαγγελείς στην Εισαγγελία Εφετών. Έτσι σκέφτηκα και αποφάσισα να προσφύγω με προσωπικό κόστος αλλά έτσι όφειλα να κάνω προκειμένου να προστατευθεί το κύρος της Δικαιοσύνης».

Στη συνέχεια, κατά τις ίδιες πηγές, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

«Θ.Πλεύρης: Άρα μας λέτε ότι η κα Τουλουπάκη δεν είχε χειριστεί καμία υπόθεση διαφθοράς σε ακροατήρια;

Ευγ.Κυβέλου: Με την έννοια σοβαρών υποθέσεων διαφθοράς ούτε σε ακροατηρίου, ούτε σε επίπεδο προδικασίας είχε χειριστεί η κα Τουλουπάκη κάποια υπόθεση

Θ.Πλεύρης: Τι επακολούθησε της προσφυγής σας;

Ευγ.Κυβέλου: Περί τα τέλη του Μαΐου 2017 κυκλοφόρησε η εφημερίδα [λέει όνομα] με ένα εκτενές άρθρο ανώνυμου συντάκτη, το οποίο αναφερόταν σε πράξεις που δεν έγιναν από την προηγούμενη εισαγγελέα διαφθοράς με αποτέλεσμα να πουληθεί ένα ακίνητο της οικογένειας Παπαντωνίου και παράλληλα παρουσίαζε με διθυραμβικά σχόλια την κα Τουλουπάκη που ενήργησε για να δεσμευτούν ακίνητα της οικογενείας αυτής αμέσως. Στη συνέχεια η ίδια εφημερίδα κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο διαπόμπευσης του προσώπου μου επειδή είχα ασκήσει προσφυγή. Μία μέρα πριν τη συζήτηση της προσφυγής μου, έγινε αυτό. Εστράφησαν εναντίον μιας προσφυγής που μόνο τα πραγματικά περιστατικά ανέφερε. Σκεφτείτε πώς ένιωσα όταν διάβασα αυτό το άρθρο. Πώς νιώθει ένας εισαγγελέας που κάνει τη δουλειά του χωρίς γνωριμίες με συστήματα. Κατά την άποψή μου το ότι εμπλεκόταν σε αυτό το δημοσίευμα και το όνομα της κας Τσατάνη, αγαπημένου στόχου του κ. Παπαγγελόπουλου, δείχνει και την πηγή της προέλευσής του, τον κο Παπαγγελόπουλο δηλαδή. Αυτό επίσης το δημοσίευμα έχει διπλή στόχευση: δυσφημεί και εκφοβίζει εμένα και εξυμνεί την κα Τουλουπάκη. Υπογραμμίζω η εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο «Θυμηδία στον Άρειο Πάγο από τις πρόσφυγες Τσατάνη και Κυβέλου». Και βεβαίως δεν μπορώ να υποθέσω ότι ένας δημοσιογράφος τα φαντάστηκε αυτά. Σας είπα ότι πίστευα από τότε ότι η πηγή της προέλευσής του ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος. Πλέον διαπιστώνω ότι ο εκδότης είναι και φίλος του Παπαγγελόπουλου».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr