ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ κατά Τσαβούσογλου: «Υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, διάβασε τη συνθήκη της Λωζάνης»

Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 18 Φεβρουαρίου 2020, 14:25
ΥΠΕΞ κατά Τσαβούσογλου: «Υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, διάβασε τη συνθήκη της Λωζάνης»
Facebook Twitter Whatsapp

«Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάνης για να το αντιληφθεί κανείς» 

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στους ισχυρισμούς του Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί τουρκικής μειονότητας στη χώρα μας από διπλωματικές πηγές.

«Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα» επισημαίνει η Αθήνα, υπενθυμίζοντας τη Συνθήκη της Λωζάννης στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, που πάντως επανέλαβε τους πάγιους τουρκικούς ισχυρισμούς. «Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική. Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάνης για να το αντιληφθεί κανείς» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε σε μια εξόχως εμπρηστική δήλωση κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη».

Ειδικότερα, σε μήνυμα του στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγραψε:

«Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, την Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα την αποκάλεσε ως Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οτιδήποτε και να πείτε ,η Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν Τουρκική εδώ και αιώνες και θα παραμείνει Τουρκική».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr