ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική - Στον Άρειο Πάγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Επέδωσαν υπόμνημα για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Δημοσίευση 19 Φεβρουαρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 19 Φεβρουαρίου 2020, 12:11
Προανακριτική - Στον Άρειο Πάγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Επέδωσαν υπόμνημα για τους προστατευόμενους μάρτυρες
Facebook Twitter Whatsapp

Ζητείται από τον αντιεισαγγελέα να προστατεύσει τις διαδικασίες αναφορικά με την κλήση των προστατευόμενων μαρτύρων στην προανακριτική

Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα επέδωσαν σήμερα η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής της Κ.Ο. Σπύρος Λάππας.

Στην επιστολή -αναφορά, η οποία υπογράφεται από όλους/ες τους/τις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, τεκμηριώνεται και ζητείται από τον εισαγγελέα, ως αναγκαία, η άσκηση κάθε αρμοδιότητας εποπτείας που έχει έναντι των υφιστάμενών του εισαγγελικών οργάνων και των αστυνομικών αρχών προκειμένου να ζητήσει τη μη εκτέλεση των παράνομων και καταχρηστικών ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής που έχει εκδώσει η πλειοψηφία της Επιτροπής κατά των προστατευομένων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, αυτή θα οδηγούσε ευθέως σε άρση του καθεστώτος προστασίας που έχει αναγνωριστεί σε αυτούς από όργανο της εισαγγελικής αρχής στην οποία προΐσταται ο κ. Πλιώτας, κατά προφανή καταστρατήγηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης (άρθρο 26 Συντ.) αρχής της διάκρισης των εξουσιών.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr