ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς αδειάζει Μουτζούρη για συμφωνία του Δουβλίνου και μεταφορές μεταναστών: «Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν»

Δημοσίευση 19 Φεβρουαρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 19 Φεβρουαρίου 2020, 13:29
Σχοινάς αδειάζει Μουτζούρη για συμφωνία του Δουβλίνου και μεταφορές μεταναστών: «Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν»
Facebook Twitter Whatsapp

Κόντρα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για το τι ειπώθηκε στις Βρυξέλλες

Κανονικά «άδειασμα» και μάλιστα μέσω twitter έκανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς στον Κώστα Μουτζούρη για τις δηλώσεις του στο «Εκτός Γραμμής», περί Δουβλίνου και μεταναστών/προσφύγων στα νησιά.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ζήτησε τον λόγο, στον αέρα της εκπομπής του Τάκη Χατζή και της Λίδας Μπόλα, από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, που η κυβέρνηση κρατά τους κατατρεγμένους ανθρώπους στα νησιά και δεν τους μεταφέρει στην ενδοχώρα, από τη στιγμή που η συμφωνία του Δουβλίνου δεν το επιβάλει.

Μάλιστα, στήριξε το επιχείρημά του στην συνάντηση που των περιφερειαρχών με τον Μαργαρίτη Σχοινά, λέγοντας ότι εκείνος ήταν αυτός που τους ενημέρωσε για το συγκεκριμένο θέμα.

«Το θέμα μας είναι ότι στις Βρυξέλλες ο κ. Σχοινάς, ενώπιον όλων των περιφερειαρχών δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία του Δουβλίνου, καμία άλλη υπογραφή σαν δήλωση που να επιβάλει στην ελληνική κυβέρνηση τη διατήρηση των μεταναστών στα νησιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέλησε να απαντήσει μέσω twitter στον κ. Μουτζούρη γράφοντας: «Είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες».

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νότης Μηταράκης απάντησε στον κ. Μουτζούρη ότι: «Η συμφωνία του Δουβλίνου την οποία η Ελλάδα προσπαθεί να αλλάξει δεν επιβάλει εθνικούς κανόνες. Είναι ευθύνη δικιά μας μέσα στο άσυλο πώς θα κινηθούμε. Έρχεται μετά η κοινή ανακοίνωση της ΕΕ με την Τουρκία το 2016 και λέει ότι δέχεται η Τουρκία άμεση επιστροφή όλων όσων έχουν εισέλθει στα νησιά. Η ερμηνεία αυτή της συμφωνίας που έγινε επίσημα από το ευρωπαϊκό συμβούλιο από την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι ότι οι επιστροφές γίνονται από τα νησιά».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr