ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι επισκέψεις του Τσίπρα σε ιστορικό βιβλιοπωλείο του Παρισιού και τη Σορβόννη

Δημοσίευση 19 Φεβρουαρίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 19 Φεβρουαρίου 2020, 22:41
Οι επισκέψεις του Τσίπρα σε ιστορικό βιβλιοπωλείο του Παρισιού και τη Σορβόννη
Facebook Twitter Whatsapp

Αργότερα συναντήθηκε με τον σπουδαίο Γάλλο ιστορικό, Gilles Pecout

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε, με τη Δήμαρχο του Παρισιού ένα σπουδαίο και δημοφιλές βιβλιοπωλείο του 20ου διαμερίσματος, το «Le Merle Moqueur», που φιλοξενεί συγγραφείς από όλο τον κόσμο. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να του πουν για Έλληνες συγγραφείς που φιλοξενούν και συνομίλησαν για τον Νίκο Καζαντζάκη, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρεται στη διάσημη φράση του συγγραφέα «δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος».

Στη συνέχεια έγινε αναφορά σε βιβλία του Βασίλη Βασιλικού και της Ρέας Γαλανάκη, ενώ στάθηκαν σε ένα βιβλίο του Νίκου Καββαδία, του ποιητή της θάλασσας όπως τόνισαν, με τον Αλέξη Τσίπρα να θυμίζει ότι πρόσφατα χάσαμε τον Θάνο Μικρούτσικο, έναν σπουδαίο μουσικό που έκανε γνωστή την ποίησή του σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε για τα βιβλία  του Βασίλη Αλεξάκη,  ενός, όπως είπε, εξαίρετου συγγραφέα και καλού φίλου.

 

Αργότερα συναντήθηκε στη Σορβόννη με τον σπουδαίο Γάλλο ιστορικό, Gilles Pecout, πρύτανη των πανεπιστημίων του Παρισιού.

Συζήτησαν για τη συνεργασία  Ελλάδας-Γαλλίας στην Παιδεία, καθώς και στην Έρευνα και Καινοτομία, ενώ συμφώνησαν στη σημασία που έχει η στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων και η διοίκηση ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από πανεπιστημιακούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εξήρε τη συνεισφορά της στην ευρωπαϊκή διανόηση, καλωσόρισε την προσεκτική στάση που τηρεί η Γαλλία σε σχέση με τη Διαδικασία της Μπολόνια, αλλά και την πρωτοβουλία Μακρόν το 2018 για τη δημιουργία συμπλεγμάτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, που στηρίχθηκε ενεργά από την Ελλάδα. Παράλληλα συνομίλησαν για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και τη σημασία που έχει η ανάδειξη του ρόλου της Γαλλίας.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr