ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη Κικίλια στο «Εκτός Γραμμής»: Άμεσα προσλήψεις γιατρών στα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό

Δημοσίευση 20 Φεβρουαρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 20 Φεβρουαρίου 2020, 11:27
Αποκάλυψη Κικίλια στο «Εκτός Γραμμής»: Άμεσα προσλήψεις γιατρών στα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε για ενδεχόμενο κρούσμα κορωνοϊού

Την αποκάλυψη ότι το υπουργείο Υγείας προωθεί σχέδιο για διευκόλυνση της πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία των πέντε νησιών που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση, προχώρησε στο «Εκτός Γραμμής» στον Alpha με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα, ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας

«Σε ότι έχει να κάνει με τα πέντε νησιά μας και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ προχωράμε σε νομοθετηκή πρωτοβουλία εντός των νομοσχεδίων του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έτσι ώστε να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία των περιοχών αυτών. (…) Και μια είδηση λοιπόν από την εκπομπή σας. Την επαναλαμβάνω γιατί ίσως δεν έγινε κατανοητή. Φέρνουμε νομοθετική πρωτοβουλία τέτοια που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού σε αυτά τα νοσοκομεία. Στο νομοσχέδιο του μεταναστευτικής πολιτικής», τόνισε ακόμα.

 Σε σχέση με τον κορωνοϊό ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ότι ένας ιός δεν θα περάσει από τα σύνορα ωστόσο αυτό που τόνισε είναι ότι η ελληνικές αρχές ειναι προετοιμασμένες. 

«Τα θέματα της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σοβαρά. Προφανώς θα θέματα των κορωνοϊών, SARS κοκ είναι σημαντικά για τη δημόσια υγεία. Η Κίνα έχει σε καραντίνα 50-60 εκατ. κόσμου για περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Οι ελληνικές αρχές έχουν εκπονήσει σχέδιο με ασκήσεις, ειδικά πρωτόκολλα επαναπατρισμού, 13 νοσοκομεία αναφοράς, με ειδικές εξετάσεις. Λέω ότι μαγικός τρόπος για να μην περάσει ένας ιός τα σύνορα της χώρας δεν υπάρχει όμως εμείς είμαστε οργανωμένοι και δομημένοι αν υπάρξει περιστατικό στο μέλλον θα αποκόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης και θα ενημερώσουμε με σοβαρότητα τον κόσμο, επαγγελματικά και συναίσθηση ευθύνης και δεν θα τον πανικοβάλουμε», τόνισε ακόμα ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr