ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πότε θα δώσει στη δημοσιότητα τις ηχογραφήσεις των Eurogroup ο Βαρουφάκης

Δημοσίευση 20 Φεβρουαρίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 20 Φεβρουαρίου 2020, 16:19
Πότε θα δώσει στη δημοσιότητα τις ηχογραφήσεις των Eurogroup ο Βαρουφάκης
Facebook Twitter Whatsapp

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Φεβρουαρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή στικάκι usb

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις 10 Μαρτίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης, θα δώσει πρόσβαση, μέσω του διαδικτύου, σε όλους τους Έλληνες στις ηχογραφημένες συνομιλίες του Eurogroup του 2015, σύμφωνα με δήλωσή του σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Φεβρουαρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή στικάκι usb με τις ηχογραφήσεις των επεισοδιακών συνεδριάσεων του eurogroup.

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας επέστρεψε τον φάκελο με τις ηχογραφήσεις ως «απαράδεκτο».

«Μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω εάν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς. Όταν κάποιος αισθάνεται πως πρέπει να λάβει μια πρωτοβουλία να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις που κάνει πρέπει να το κάνει με δική του ευθύνη. Δεν είμαι αχθοφόρος ή βαστάζος του κ. Βαρουφάκη εν προκειμένω. Επιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή του κ. Βαρουφάκη», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 αναφέρθηκε σε παλαιότερη απάφαση του Αρείου Πάγου η οποία όπως ο ίδιος υποστήριξε νομιμοποιεί την ενέργειά του να καταγράψει τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις.

«Σύμφωνα με την απόφαση του Α.Π ήταν νόμιμη η ηχογράφηση του eurogroup να τις δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς και στα κόμματα», είχε σημειώσει τότε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr