ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο των δύο τηλεφωνημάτων του «Μάξιμου Σαράφη» στη ΓΑΔΑ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 21 Φεβρουαρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 21 Φεβρουαρίου 2020, 12:40
Το παρασκήνιο των δύο τηλεφωνημάτων του «Μάξιμου Σαράφη» στη ΓΑΔΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε στους αξιωματικούς του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Δύο φορές επικοινώνησε με το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛΑΣ ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», χθες Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

Το πρώτο τηλεφώνημα στο Τμήμα Προστασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε στις 12:12 της Πέμπτης. Ο «Μάξιμος Σαράφης» επανήλθε με νεότερο τηλεφώνημα στο Τμήμα Προστασίας στις 18:50. Και στις δύο επικοινωνίες του δήλωσε ότι ο λόγος που δεν προσήλθε ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξεταστεί, δεν ήταν από απείθεια αλλά το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου για τη διαφύλαξη της ανωνυμίας του.

 Μάλιστα, σημείωσε πως επιθυμεί να καταθέσει υπό την προϋπόθεση πως αυτό θα γίνει με τεχνικά μέσα και αλλοιωμένη φωνή.

Για όλα αυτά ενημερώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική επιτροπή της Βουλής με έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το έγγραφο προκύπτει ότι το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων διαβεβαίωσε τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη» ότι ως αρμόδιο για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας που έχουν διαταχθεί για τον ίδιο, όπως αυτά προσδιορίστηκαν από την αρμόδια προς τούτο Εισαγγελία Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς, ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Κατόπιν αυτών, ο «Μάξιμος Σαράφης» δήλωσε στο Τμήμα Προστασίας ότι βρίσκεται στη διάθεση της ειδικής επιτροπής και θα μεταβεί στον τόπο που θα υποδειχθεί από το Τμήμα Προστασίας, προκειμένου να μεταφερθεί στον ειδικό χώρο μετάδοσης καταθέσεων εφόσον αυτός του γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

Ωστόσο, πηγές της πλειοψηφίας της προανακριτικής απορρίπτουν το αίτημα, σημειώνοντας δεν θα μπουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Μάλιστα, επισημαίνουν πως με μεγάλη πλειοψηφία η επιτροπή έχει αποφασίσει πως η εξέταση θα πρέπει να γίνει στα πρότυπα της κατάθεσης στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη τον Δεκέμβρη του 2019.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr