ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Αποχωρεί καταγγέλλοντας τη διαδικασία το ΚΚΕ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 24 Φεβρουαρίου 2020, 12:19
Προανακριτική: Αποχωρεί καταγγέλλοντας τη διαδικασία το ΚΚΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η ανακοίνωση 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με την αποχώρηση του ΚΚΕ λόγω του τρόπου που θα διεξαχθεί τελικά η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων, συνεχίζονται οι εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή- προπαρασκευαστική- συνεδρίαση ο Ν. Καραθανασόπουλος ανακοίνωσε πως το κόμμα του σταματά να συμμετέχει στις εργασίες, διευκρίνισε ωστόσο πως θα ενημερώνεται από τα πρακτικά για τις εξελίξεις και θα καταθέσει κανονικά πόρισμα, όπως ακριβώς είχε κάνει και κατά την προανακριτική που είχε συσταθεί πριν από μερικά χρόνια για την υπόθεση της Novartis.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ από την αρχή συμμετείχε ανελλιπώς στις εργασίες της Επιτροπής Προκαταρκτικής εξέτασης και με την υπεύθυνη στάση του στις παρεμβάσεις και τις ερωτήσεις προς τους μάρτυρες επιδίωξε την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και του σκανδάλου της Novartis.

Από την αρχή ανέδειξε την ανάγκη να εξετασθούν όλα τα στοιχεία και οι μάρτυρες ιδίως οι ανώνυμοι οι λεγόμενοι προστατευόμενοι που είναι και οι πλέον ουσιώδεις μάρτυρες της υπόθεσης. Να εξετασθούν χωρίς κουκούλα με την φυσική τους παρουσία χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και με πλήρη γνωστοποίηση των στοιχείων τους

Τόσο με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ όσο και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ οι μάρτυρες αυτοί θα εξεταστούν κάτω από συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ουσιαστική εξέτασή τους, δηλαδή χωρίς τη φυσική τους παρουσία με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και χωρίς γνωστοποίηση των στοιχείων τους.

Η στάση της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν συμβάλλει αλλά παρεμποδίζει την περαιτέρω ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και κουκουλώνει τα παιγνίδια που παίχθηκαν με το σκάνδαλο Novartis.

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτές τις διαδικασίες που αντικειμενικά παρεμποδίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης και αποχωρεί από τις λειτουργίες της επιτροπής. Μια στάση που θα επανεξετάσουμε αν αλλάξουν τα δεδομένα

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr