ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Ζητά έγγραφα από Τουλουπάκη πριν την κατάθεση «Σαράφη» και «Κελέση» - Κόντρες επί της διαδικασίας

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 24 Φεβρουαρίου 2020, 13:33
Προανακριτική: Ζητά έγγραφα από Τουλουπάκη πριν την κατάθεση «Σαράφη» και «Κελέση» - Κόντρες επί της διαδικασίας
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Αποχώρησε νωρίτερα το ΚΚΕ από την επιτροπή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να αποστείλει τα έγγραφα της δικογραφίας που αφορούν στο FBI και αποτελούν τμήμα της δικογραφίας Novartis, πριν από την εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, ζητά από την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής.

Στη συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη, η πλειοψηφία επανάφερε το αίτημα της αποστολής των εγγράφων, προειδοποιώντας πως αν αυτό δεν ικανοποιηθεί η κ. Τουλουπάκη θα φέρει ακέραια την ευθύνη.

Στη συνεδρίαση πάντως, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων για τον τρόπο που θα πρέπει να γίνει η εξέταση των μαρτύρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μη μεταβεί στη ΓΑΔΑ κλιμάκιο της επιτροπής αλλά όλα τα μέλη της, θέση με την οποία διαφώνησε η πλειοψηφία, σημειώνοντας μάλιστα πως οι μάρτυρες θα πρέπει να μην έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα και έγγραφα.

«Είχαμε ψηφίσει οι μάρτυρες να εξετασθούν κατά τον ίδιο τρόπο με εκείνον που εξέτασε ο Αντιεισαγγελέας Σοφουλάκης. Η πλειοψηφία ωστόσο θεωρεί απολύτως σεβαστές τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Από την στιγμή που ο κ. Μπρακουμάτσος μας λέει να λάβουμε υπόψιν την επιθυμία των μαρτύρων οφείλουμε να σεβαστούμε αυτή την θέση. Το μείζον είναι η εξέταση των μαρτύρων. Ωστόσο, οι μάρτυρες προτείνουμε να μην έχουν μαζί τους κινητά ή έγγραφα. Αυτή είναι η πρότασή μας», φέρεται να δήλωσε ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Θ. Πλεύρης με τον Σπ. Λάππα του ΣΥΡΙΖΑ, να επισημαίνει: «εμείς προτείνουμε να πάει το σύνολο των μελών της Επιτροπής. Όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα να ρωτήσουν. Διαφωνούμε στο να μην έχουν μαζί τους υλικό. Προφανώς και θα έχουν και κινητά και έγγραφα. Εκεί μπορεί να έχουν το υλικό και το αρχείο τους. Είναι δυνατόν να τους στερήσουμε το αρχείο τους;».

«Εμείς επιμένουμε στην αποκάλυψη της αλήθειας. Να εξετασθούν οι μάρτυρες για τη διαλεύκανση της αλήθειας», είπε ο Β. Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ με τον Ν. Καραθανασόπουλο να ανακοινώνει την αποχώρηση του ΚΚΕ.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr