ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο αίτημα της προανακριτικής στον Άρειο Πάγο για Τουλουπάκη - Επιμένουν να στείλει τα έγγραφα του FBI

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 25 Φεβρουαρίου 2020, 12:10
Νέο αίτημα της προανακριτικής στον Άρειο Πάγο για Τουλουπάκη - Επιμένουν να στείλει τα έγγραφα του FBI
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Στις 18:00 η κατάθεση «Κελέση» στη ΓΑΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να αποστείλει νέο αίτημα προς τον Άρειο Πάγο προκειμένου η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη να αποστείλει τα έγγραφα των αμερικανικών αρχών, στέλνει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

«Κατά την άποψή μου είναι προβληματική η θέση της κυρίας Εισαγγελέως. Ο κ. Ζαχαρής έχει απαντήσει για το αν θα πρέπει να στέλνει η κ. Τουλουπάκη. Δηλαδή η κ. Εισαγγελέας αγνοεί την εντολή Ζαχαρή όταν δεν την συμφέρει ενώ προηγουμένως την είχε ζητήσει. Εμείς σεβαστήκαμε απολύτως την άποψη του κ. Μπρακουμάτσου για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Δεν μπορεί η Εισαγγελέας να αρνείται να στείλει έγγραφα. Είναι προσβολή για το Σύνταγμα της Ελλάδος αυτό που κάνει. Προτείνω να αποτανθούμε ξανά στον κ.Ζαχαρή που ήδη έχει τοποθετηθεί. Εμένα με ενδιαφέρει να έρθουν τα έγγραφα. Πρέπει να κάνουμε σαφέστατη αναφορά οτι η κα Τουλουπάκη αρνείται να συμμορφωθεί στις επιταγές του κ.Ζαχαρή», επισήμανε σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής της πλειοψηφίας Θ. Πλεύρης, με τον πρόεδρο, Γ. Μπούγα να επισημαίνει: «η κ.Τουλουπάκη έχει επιλέξει να στείλει άλλο έγγραφο που επίσης αναγράφει οτι πρόκειται για εσωτερική χρήση. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Γίνεται επιλογή των εγγράφων που μας αποστέλλονται; Δεν μπορεί να γίνεται αυτό».

Από κοντά και ο Δ. Μπιάγκης από το ΚΙΝΑΛ ο οποίος εκτίμησε πως η Επιτροπή θα πρέπει να κάνει νέο αίτημα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να γνωμοδοτήσει εκ νέου.

«Εμείς καταθέτουμε στην Επιτροπή επιπλέον αίτημα για αποστολή έξι συγκεκριμένων εγγράφων που αντάλλαξε η Εισαγγελία Διαφθοράς. Και σας εγχειρώ και τον αριθμό πρωτοκόλλου αυτών των κρίσιμων εγγράφων.

Η Επιτροπή ψήφισε υπέρ της πρότασης να σταλεί αίτημα στον κ.Ζαχαρή και στον Εισαγγελέα του ΑΠ, το οποίο θα κοινοποιηθεί και στην κα Τουλουπάκη», είπε ο Β. Κεγκέρογλου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως, ο εισηγητής Σπ. Λάππας έψεξε τον πρόεδρο πως παραβιάζει τα όρια των αρμοδιοτήτων του και μετατρέπεται σε εισηγητή. «Χθες δε, σε «υπερεισηγητή». Μιλήσατε περισσότερο και από τους τρεις. Άλλα ούτε μια ερώτηση για τον Παπαγγελόπουλο. Στη σημερινή εξέταση Κελέση παρακαλώ να περιοριστείτε στα καθήκοντά σας και να μη διαρρέετε σε πέντε λεπτά τις ερωτήσεις που υποβάλετε και διαστρεβλωμένες τις απαντήσεις του εξεταζόμενου. Ζητώ να δοθούν τα πρακτικά στο Επιστημονικό Συμβούλιο για να αποφανθεί ποια είναι τα όρια των αρμοδιοτήτων σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τα λοιπά, η επιτροπή αποφάσισε να μην εξετάσει σήμερα τον Δημήτρη Τζανακόπουλο (η κατάθεση θα γίνει κάποια στιγμή την επόμενη βδομάδα), ενώ η κατάθεση «Κελέση» στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκε για τις 6 το απόγευμα μετά από σχετικό δικό της αίτημα.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr