ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Πανικόβλητη προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει τον κορωνοϊό με το προσφυγικό

Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 25 Φεβρουαρίου 2020, 13:55
Facebook Twitter Whatsapp

«Απέναντι στη βία και την ρατσιστική της ρητορεία, η κυβέρνηση θα βρει τους νησιώτες» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

«Απέναντι στη βία και την ρατσιστική της ρητορεία, η κυβέρνηση θα βρει τους νησιώτες» τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με τη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά του βορείου Αιγαίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «πανικόβλητη προσπάθεια να συνδέσει την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό με τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών». 

 Ειδικότερα, σε on camera δήλωσή του, ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η πανικόβλητη προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό με τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών, αφού τους έχουν ήδη αφαιρέσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, έχει στόχο τον εκφοβισμό των Ελλήνων πολιτών και την αφύπνιση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ενστίκτων».

Ο Αλ. Χαρίτσης κατηγορεί την κυβέρνηση για «το ανεδαφικό σχέδιο για κλειστά κέντρα- φυλακές», και διαμηνύει ότι «απέναντι στη βία και την ρατσιστική της ρητορεία, θα βρει τους ίδιους τους νησιώτες», που «εδώ και πέντε χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και έχουν γίνει γνωστοί διεθνώς για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους. 

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Αντιμέτωπη με το μπάχαλο που η ίδια δημιούργησε και χωρίς κανένα σχέδιο αποτελεσματικής και ανθρώπινης αντιμετώπισης του προσφυγικού, η κυβέρνηση καταφεύγει στη χρήση ωμής βίας ενάντια στους πολίτες των νησιών.

Οι επιθέσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση για διάλογο και καμία πρόθεση να προχωρήσει στη μόνη λύση που μπορεί να ομαλοποιήσει την κατάσταση:

Την αποσυμφόρηση των νησιών.

Η πανικόβλητη προσπάθεια τους να συνδέσουν την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό με τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών, αφού τους έχουν ήδη αφαιρέσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, έχει στόχο τον εκφοβισμό των Ελλήνων πολιτών και την αφύπνιση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ενστίκτων.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που τους έχει απομείνει προκειμένου να εφαρμόσουν το ανεδαφικό τους σχέδιο για κλειστά κέντρα- φυλακές.

Απέναντι στη βία και την ρατσιστική της ρητορεία, η κυβέρνηση θα βρει τους ίδιους τους νησιώτες.

Αυτούς που εδώ και πέντε χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και έχουν γίνει γνωστοί διεθνώς για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr