ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Κλήτευση Ν. Παππά μετά τις «βόμβες» Μιωνή - Την Πέμπτη η κατάθεση Τουλουπάκη

Δημοσίευση 27 Φεβρουαρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 27 Φεβρουαρίου 2020, 12:42
Προανακριτική: Κλήτευση Ν. Παππά μετά τις «βόμβες» Μιωνή - Την Πέμπτη η κατάθεση Τουλουπάκη
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Την Τετάρτη η κατάθεση του Δ. Τζανακόπουλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την κλήτευση του Νίκου Παππά αποφάσισε η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ύστερα από τις «βόμβες» του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη θα κληθεί για κατάθεση ο  Δημήτρης Τζανακόπουλος και την ερχόμενη Πέμπτη η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Όπως αποφάσισε η προανακριτική, η κατάθεση του κ. Παππά θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη και μεταξύ άλλων θα κληθεί να απαντήσει στις χθεσινές καταγγελίες-«φωτιά» του κ. Μιωνή σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δύο εκδοτών και μίας δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε για συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, στις 10.3.2016, με την παρουσία Παπαγγελόπουλου και Παππά. Σύμφωνα με τον κύριο Μιωνή, ο Παπαγγελόπουλος, στη συνάντηση αυτή, του ζήτησε χρήματα για λογαριασμό ενός εκδότη. Ο Μιωνή κατέθεσε ότι τα χρήματα αυτά συγκεκριμενοποιήθηκαν στο ποσό των 350.000 ευρώ στο πλαίσιο επόμενης συνάντησης μεταξύ εκδοτών και των Ισραηλινών δικηγόρων του κ. Μιωνή με αντάλλαγμα κλείσιμο ποινικών υποθέσεων που οι ίδιοι οι μηνυόμενοι είχαν κατασκευάσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας κατήγγειλε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η φερόμενη εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ και το ξέπλυμα χρήματος ήταν εκβιαστικό μέσο, προκειμένου να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιωνή μίλησε για συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, στις 10.3.2016, με την παρουσία Παπαγγελόπουλου και Παππά. Σύμφωνα με τον κύριο Μιωνή, ο Παπαγγελόπουλος, στη συνάντηση αυτή, του ζήτησε χρήματα για λογαριασμό ενός εκδότη. Ο Μιωνή κατέθεσε ότι τα χρήματα αυτά συγκεκριμενοποιήθηκαν στο ποσό των 350.000 ευρώ στο πλαίσιο επόμενης συνάντησης μεταξύ εκδοτών και των Ισραηλινών δικηγόρων του κ. Μιωνή με αντάλλαγμα κλείσιμο ποινικών υποθέσεων που οι ίδιοι οι μηνυόμενοι είχαν κατασκευάσει.

Δεν εμφανίστηκε σήμερα η Τουλουπάκη - Την Πέμπτη η κατάθεσή της

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει στην προανακριτική η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία όμως δεν εμφανίστηκε.

Η κυρία Τουλουπάκη έστειλε μάλιστα επιστολή στην οποία ανέφερε πως είναι «μη σύννομη» η κλήτευση της και επομένως δεν θα καταθέσει σήμερα.

Από την πλευρά της, η επιτροπή αποφάσισε να καταδικάσει την τακτική της εισαγγελέως ως παρελκυστική καθώς δεν συνεργάζεται για την διευκόλυνση του έργου της επιτροπής είτε με την μη αποστολή εγγράφων είτε με την μη προσέλευσή της στην επιτροπή για κατάθεση.