ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας για κορωνοϊό: Ψυχραιμία για να διασφαλιστεί η ανοδική πορεία της οικονομίας

Δημοσίευση 28 Φεβρουαρίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 28 Φεβρουαρίου 2020, 10:53
Σταϊκούρας για κορωνοϊό: Ψυχραιμία για να διασφαλιστεί η ανοδική πορεία της οικονομίας
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Δήλωση του υπουργού Οικονομικών με αφορμή τη βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο.

Ψυχραιμία και ορθολογισμό ζητεί από όλους ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με το μικρότερο κοινωνικό και οικονομικό κόστος το πρόβλημα που ανέκυψε με τον κορωνοϊό παγκοσμίως και θέτει και την ελληνική οικονομία ενώπιον μίας δύσκολης κατάστασης.

Η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι σκόπιμο να διασφαλιστεί, ανέφερε ο υπουργός σε δήλωσή του με αφορμή τη βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, ο υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, τον Φεβρουάριο, βελτιώθηκε, φτάνοντας στις 113,2 μονάδες. Η επίδοση αυτή είναι η υψηλότερη των τελευταίων 20 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2000. Αποδεικνύει δε ότι το εφαρμοζόμενο οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης, εντός του υφιστάμενου πλαισίου, η διαχείριση των πολύχρονων θυσιών νοικοκυριών και επιχειρήσεων καθώς και των δημόσιων οικονομικών κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Φυσικά, το παγκόσμιας κλίμακας πρόβλημα που ανέκυψε με τον κορωνοϊό θέτει και την ελληνική οικονομία ενώπιον μίας δύσκολης κατάστασης. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το μικρότερο κοινωνικό και οικονομικό κόστος απαιτείται από όλους ψυχραιμία και ορθολογισμός. Η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι σκόπιμο να διασφαλιστεί».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr