ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΟΑΤΑΠ: Διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελοι μέσα σε 14 ημέρες

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2020, 14:58
ΔΟΑΤΑΠ: Διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελοι μέσα σε 14 ημέρες
Facebook Twitter Whatsapp

Με εντολή της υπουργού Παιδείας

Προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η αποσυμφόρηση των εκκρεμών υποθέσεων του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Ενημέρωσης (ΔΟΑΤΑΠ).

Κατόπιν οδηγιών της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε στις περιπτώσεις πρόσληψης εκπαιδευτικών Α’θμιας και Β΄θμιας Γενικής Εκπαίδευσης μέσω των προκηρύξεων του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), προκειμένου να μπορέσουν να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Μόνο το β΄ δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, από τότε που συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΑΤΑΠ, μέχρι την Παρασκευή 28/2, και προκειμένου οι υποψήφιοι να μπορέσουν να υποβάλουν εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διορισμών, διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελοι, καλύπτοντας το σύνολο των υποψηφίων που είχαν καταθέσει αίτηση επίσπευσης, που ήταν και το συντριπτικό ποσοστό των αιτούντων μέσω ΑΣΕΠ. Με διαφάνεια, δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση, προχωράμε στην επίλυση ενός μεγάλου κοινωνικού προβλήματος που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. 

Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα ηγεσία του ΔΟΑΤΑΠ , κινήθηκε τάχιστα προκειμένου σταδιακά να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και τις πολύμηνες, και σε ορισμένες περιπτώσεις πολυετείς, καθυστερήσεις απόδοσης της αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας. 

Όπως επεισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΔΟΑΤΑΠ: Προτεραιότητά μας, η επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, που οφείλεται αφ’ ενός σε πρακτικά ζητήματα, όπως η υποστελέχωση, αφ’ ετέρου σε νομικές αγκυλώσεις και ανάγκη επικαιροποίησης του υφιστάμενου πλαισίου. Σε κάθε περίπτωση, δέσμευση και στόχος μας ως πολιτική ηγεσία, να επισπευσθεί η εξέταση όλων των φακέλων σε εκκρεμότητα, που διατηρούν δέσμιους τους κατόχους πτυχίων πανεπιστημίων της αλλοδαπής, με αποτέλεσμα να τους στερούν πολύτιμες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και σταδιοδρομίας.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr