ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Υπεύθυνη η απόφαση Μητσοτάκη για κλείσιμο των συνόρων – Ικανοποιεί όλους τους Έλληνες

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2020, 19:58
Θεοδωρικάκος: Υπεύθυνη η απόφαση Μητσοτάκη για κλείσιμο των συνόρων – Ικανοποιεί όλους τους Έλληνες
Facebook Twitter Whatsapp

 «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο και η πατρίδα βρίσκεται μπροστά σε ασύμμετρες απειλές»

Υπεύθυνη και λογική χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να κλείσει τα σύνορα της χώρας σε κάθε παράνομη είσοδο, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι αποδεικνύει πως η εθνική ασφάλεια και ακεραιότητα της χώρας είναι απόλυτη προτεραιότητα δική του και της κυβέρνησης του.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο και η πατρίδα βρίσκεται μπροστά σε ασύμμετρες απειλές για αυτό οφείλουμε να έχουμε ένα εθνικό ολοκληρωμένο σχέδιο», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο οποίο έχει κατατεθεί και η τροπολογία για την υποχρεωτική αποχώρηση από τις δομές φιλοξενίας όσων έχουν πάρει άσυλο.

«Μικροκομματικές τοποθετήσεις και μικροκομματικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν κανένα νόημα στο πεδίο των εθνικών θεμάτων και των εθνικών πολιτικών, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ασύμμετρες απειλές. Ούτε είναι χρήσιμες οι προσπάθειες περιχαράκωσης κομμάτων. Οι πολίτες είναι πρώτα και πάνω από όλα έλληνες πατριώτες, δεν είναι ψηφοφόροι κομμάτων ούτε ιδιοκτησία κομμάτων», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ορθά και αποφασιστικά θέλει να κλείσει τα σύνορα σε κάθε παράνομη είσοδο που γίνεται, ακόμα και με τρόπο μαζικό. Ο πρωθυπουργός απέδειξε με την απόφαση του ότι η εθνική ασφάλεια και ακεραιότητα της χώρας είναι απόλυτη προτεραιότητα δική του και της κυβέρνησης του».

Και ο υπουργός Εσωτερικών συνέχισε:

«Είναι μια απόφαση της λογικής και της υπευθυνότητας και ικανοποιεί και τη καθολική απαίτηση και το αίσθημα ομοψυχίας που είναι πανίσχυρο και εκφράζεται από την ισχυρή στήριξη όλων των ελλήνων, ανεξάρτητα που εντάσσονται. Εκφράζεται με ένα τεράστιο ευχαριστώ στην αστυνομία και στα σώματα ασφαλείας και είναι αλληλέγγυοι σε αυτούς που φυλάνε τα σύνορα της χώρας.

Παράλληλα στέλνεται και το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κουραστεί ούτε ο λαός ούτε η αστυνομία να φυλάνε τα σύνορα και την ακεραιότητα της χώρας και δεν θα επιτρέψουμε στον προπαγανδιστή κ. Ερντογάν, που εργαλιοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, να γίνει πιστευτός».

Και ο κ. Θεοδωρικάκος κατέληξε:

«Η Ελλάδα απαιτεί αλληλεγγύη από την Ευρώπη όμως το πρόβλημα πρέπει εμείς να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά γιατί είναι δύσκολο και θα έχει διάρκεια. Γι αυτό πρέπει την ενότητα να την διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού. Σε αυτήν την εθνική υπόθεση δεν έχουν θέση οι ιδεοληψίες. Χρειάζεται ευθύνη και αποφασιστικότητα.

Οι άνθρωποι στα σύνορα που τους χρησιμοποιούν δεν είναι πρόσφυγες από τη Συρία αλλά παράνομοι μετανάστες που επιχειρούν να μπουν στη χώρα μας και εμείς αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε και να το ανεχθούμε».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr