ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση για Μεταναστευτικό: Η συντριπτική πλειοψηφία επιδοκιμάζει τον Μητσοτάκη – Πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 8 Μαρτίου 2020, 17:37
Δημοσκόπηση για Μεταναστευτικό: Η συντριπτική πλειοψηφία επιδοκιμάζει τον Μητσοτάκη – Πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Πόσοι χαρακτηρίζουν ασύμμετρη απειλή τα επεισόδια στον Έβρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να επιδοκιμάζει τους χειρισμούς κυβέρνησης και Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό και την υπεράσπιση των συνόρων σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll που διενεργήθηκε για το «Πρώτο Θέμα».

Χαρακτηριστικό είναι πως στο ερώτημα αν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση έπραξε σωστά κλείνοντας τα σύνορα απέναντι στον εκβιασμό Ερντογάν το 90% των ερωτηθέντων απαντά ΝΑΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ έναντι του 9% που λέει ΟΧΙ ή ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως το 66,4% πολιτών που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ των χειρισμών της κυβέρνησης ενώ το 10,9% απαντά ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ.

Σε ερώτηση αν συμφωνούν με τη σκλήρυνση της γραμμής που ακολουθεί η κυβέρνηση το 81% των ερωτηθέντων αποκρίνεται ΝΑΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ ενώ το 18% ΟΧΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.

Στο παραπάνω ερώτημα το 51,6% των προερχόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετεχόντων στην έρευνα απαντά ΝΑΙ και το 14,2% ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ.

Σε σχέση με τα τεκταινόμενα στον Έβρο και αν αυτά συνιστούν ασύμμετρη απειλή το 83% αποκρίνεται ΝΑΙ ή ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ. Στον ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί με την άποψη αυτή οι ερωτηθέντες στην έρευνα δέχονται (απαντώντας ΝΑΙ ή ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ) – σε ποσοστό 76,9% πως πράγματι υπάρχει ασύμμετρη απειλή. 

Εν ολίγοις, η δημοσκόπηση καταδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταναστευτικό. Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις το 29% δηλώνει ικανοποιημένο από τους χειρισμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα το 62% απαντά αρνητικά.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr